Μια λίστα, διαφορετική από τις άλλες, μας παρουσιάζει το Conde Nast Traveler, επιλέγοντας αυτή τη φορά να μας εισαγάγει στον χώρο της πολυτέλειας μέσω ενός από τα πιο αγαπημένα σημεία μιας σουίτας, το μπάνιο!

Με την υπόσχεση ότι θα μπορούσε κανείς να περάσει τις διακοπές του αποκλειστικά σε αυτούς τους χώρους, η Hot List που ακολουθεί περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μαρμάρινες εγκαταστάσεις, κομψά αξεσουάρ και εντυπωσιακό σχεδιασμό.

Point Yamu by COMO, Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Η διακόσμηση από τη διάσημη designer Paola Navone, είναι πιο απλή και δημιουργεί μεγάλους χώρους. Τα 106 σύγχρονα, ευάερα δωμάτια είναι διακοσμημένα με τη χρωματική παλέτα του λευκού και του έντονου μπλε.

Salt House Inn, Πρόβινσταουν, Μασαχουσέτη

Αν αυτό που αναζητάτε σε ένα ξενοδοχείο είναι η καθαριότητα, το μοντέρνο design, αλλά και έναν χώρο που θα σας δημιουργήσει το αίσθημα της απόλυτης ιδιωτικότητας, τότε το 15 δωματίων Salt House Inn θα σας δώσει αυτό που ονειρεύεστε. Η χαρούμενη, μινιμαλιστική διακόσμηση με τους ασβεστωμένους τοίχους και τα ξύλινα πατώματα δημιουργεί ένα χαλαρωτικό περιβάλλον, ενώ οι κατάλευκες ανεξάρτητες μπανιέρες θα γίνουν ο αγαπημένος σας “προορισμός” κάθε στιγμή της ημέρας.

Fogo Island Inn, Newfoundland, Καναδάς

Το ξενοδοχείο, έργο του επιχειρηματία Zita Cobb, ο οποίος μεγάλωσε στην περιοχή και ελπίζει να αναβιώσει το νησί ως πολιτιστικός προορισμός, αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή των σπιτιών των ψαράδων, τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε ψηλά δοκάρια. Εδώ τα πάντα, από τα έπιπλα έως τα πατώματα, έχουν φτιαχτεί από τα μέλη της κοινότητας. Τα 29 δωμάτια έχουν όλα θέα στον ωκεανό από τα παράθυρα, που καλύπτουν επιφάνειες από το δάπεδο ως την οροφή, το ίδιο και τα μπάνια.

Palihouse Santa Monica, Καλιφόρνια

Οι 37 μεγάλες σουίτες, μοιάζουν περισσότερο με σπίτια παρά με δωμάτια ξενοδοχείου, με εντυπωσιακές ταπετσαρίες και ανατολίτικα χαλιά να δίνουν έναν τόνο πολυτέλειας, ακόμα και στα μοναδικά διακοσμημένα μπάνια.

American Trade Hotel, Πόλη του Παναμά, Παναμάς

Το τεσσάρων ορόφων κτήριο, που φιλοξενεί τα 50 δωμάτια του ξενοδοχείου American Trade έχει θέα στην πλατεία Herrera. Η τελευταία ανακαίνιση πήρε έμπνευση από την Αβάνα, με καναπέδες με χρωματιστές ταπετσαρίες και μπάνια με πολύχρωμα πλακάκια.

Rosewood, Λονδίνο, Αγγλία

Το Rosewood, που στεγάζεται σε ένα μεγαλόπρεπο οικοδόμημα κοντά στο Covent Garden, προσκαλεί τους επισκέπτες του σε μια απόλυτη εμπειρία πολυτελούς διαμονής. Τα 306 δωμάτια του αποπνέουν μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας. Όσο για τα μπάνια, η εικόνα μιλά από μόνη της!


Four Seasons Hotel Lion Palace, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Μια απαιτητική ανακαίνιση οκτώ ετών ενός παλατιού του 1820, που σχεδιάστηκε για την Πριγκίπισσα Lobanova – Ροστόφ οδήγησε στη δημιουργία ενός πολυτελούς resort, του οποίου τα 183 δωμάτια διαθέτουν ευρύχωρα μαρμάρινα μπάνια και έπιπλα σύμφωνα με το αυτοκρατορικό ρωσικό design.