Αφήνοντας απ’ έξω την παρέα σας (είτε πολυμελής, είτε αποτελούμενη αυστηρά από… δύο) το πιο σημαντικό «συστατικό» των διακοπών σας είναι το μέρος που θα επιλέξετε.

Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε μερικές ημέρες «σαν γαλαζοαίματοι», το πρώτο μέλημά σας είναι να βρείτε το κατάλληλο μέρος.

Ας πούμε, θα μπορούσατε να θέσετε τον πήχη πολύ ψηλά διανυκτερεύοντας σε ένα παλάτι που ανήκε παλιά σε έναν πρίγκιπα.

Το Château Eza βρίσκεται σκαρφαλωμένο ψηλά στα βράχια ενός ακρωτηρίου με θέα στην Κυανή Ακτή και πλέον έχει μεταμορφωθεί σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο.

Βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη Νίκαια και το Μονακό και κάποτε ανήκε στη σουηδική βασιλική οικογένεια.

Κι ενώ εσείς θα απολαμβάνετε το ηλιοβασίλεμα και τη μαγευτική θέα από ψηλά, θα σκέφτεστε ότι κάποτε την ίδια θέα απολάμβανε ο πρίγκιπας William, θείος του βασιλιά της Σουηδίας Carl Gustav.

Αν επιλέξετε το Λονδίνο ως προορισμό, έχετε πολλές επιλογές για να ζήσετε μια πολυτελή εμπειρία, όπως μόνο οι γαλαζοαίματη της χώρας γνωρίζουν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αφήσει το παλάτι του Μπάκιγχαμ και έχουν περάσει μερικές βραδιές σε κάποιο από τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της αγγλικής πρωτεύουσας.

Το ξενοδοχείο Ritz στο Picadilly έχει εδραιώσει τη φήμη του ως ένα από αυτά που επισκέπτονται τακτικά οι γαλαζοαίματοι της χώρας και όχι μόνο.

Η αρθρογράφος του aluxurytravelblog.com, Victoria Brenner, δεν άφησε έξω από τη λίστα της φυσικά και την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, οι Σπέτσες είναι ιδανικός προορισμός για να απολαύσετε τον ήλιο και την ηρεμία του νησιού, όπου δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Το μέρος επέλεξαν το 2010 ο πρίγκιπας Νικόλαος και η πριγκίπισσα Τατιάνα για το γάμο τους.
Οι γαλαζοαίματοι καλεσμένοι τους διανυκτέρευσαν φυσικά στο πανέμορφο Poseidonion Hotel.

Ένα ακόμη νησάκι, όπου μπορεί κανείς να πάρει μια «βασιλική γεύση» είναι το Κάπρι. Άλλωστε το είχε επιλέξει και ο αυτοκράτορας Τιβέριος. Κάτι θα ήξερε από τότε.

Αν μείνετε στο Villa Marina Capri θα ανταμειφθείτε όχι μόνο από την υπέροχη θέα στον Κόλπο της Νάπολης, αλλά και με τις υπερπολυτελείς υπηρεσίες που αρμόζουν σε έναν… «βασιλιά».