Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που θα λατρέψετε

Χτισμένο πάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:20
15/10/2020
Το άγνωστο χωριό της Αρκαδίας που θα λατρέψετε
2
loading

Σε υψόμετρο 700 μέτρων και πάνω σε τρεις καταπράσινους λόφους, ανακαλύπτει κανείς ένα σχετικά άγνωστο χωριό της Ορεινής Αρκαδίας, το οποίο θα λατρέψει αμέσως.

Ο λόγος για το Ελληνικό, στη μαγευτική Γορτυνία, ανάμεσα σε δύο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής, τη Στεμνίτσα και την Καρύταινα. Ένα χωριό που ενδείκνυται για ήρεμες και χαλαρωτικές αποδράσεις μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, μακριά από τους πολυσύχναστους «γείτονές» του, το οποίο μυεί τον επισκέπτη του στην παράδοση και τον φυσικό πλούτο της Αρκαδίας.

Υπέροχα διατηρημένα πετρόκτιστα κτίρια, που διατηρούν ανέπαφη την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική, λιθόστρωτα δρομάκια που ταξιδεύουν νομίζεις σε άλλη εποχή και μια κεντρική πλατεία «κούκλα» για να απολαύσει κανείς αυθεντικούς παραδοσιακούς μεζέδες με τσίπουρο ή μερακλίδικο ελληνικό καφέ στα παραδοσιακά καφενεδάκια της.

Από τα πιο σημαντικά και επιβλητικά κτίρια στον προστατευόμενο οικισμό ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος το μεγαλοπρεπές, διώροφο διδακτήριο, στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού, που κάποτε λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο του χωριού. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το ηρώο, αφιερωμένο στους πεσόντες.

Επίσης, στο χωριό αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, στο οποίο ξεχωρίζουν δύο εντυπωσιακοί πολυέλαιοι. Το Ελληνικό μπορεί να λειτουργήσει και ως ορμητήριο για την γνωριμία του επισκέπτη με την ευρύτερη περιοχή όπως το φαράγγι του Λούσιου με τα υπέροχα μοναστήρια και τα πολλά μονοπάτια, καθώς και την Αρχαία Γόρτυνα, το διάσημο κατά την αρχαιότητα ιερό του Ασκληπιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πολύ άγνωστο

    Ούτε ο αβραμόπουλος δεν το ξέρει ΛοΛ

  2. avatar Γορτυνα

    Αρχαία πολίχνη τής Αρκαδίας .Ερείπια της σώζονται κοντά στό χωριό Ατσίχολος τής επαρχίας Γορτυνίας τού νομού Αρκαδίας .Από τήν αρχαία αρκαδική Γόρτυνα ονομάστηκαν : η σημερινή μητρόπολη Γόρτυνας και Μεγαλοπόλεως , και η επαρχία Γορτυνία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει