Εάν αναρωτηθεί κάποιος ποιο είναι το πιο φημισμένο αξιοθέατο στο νησί της Κω, σίγουρα με την πρώτη σκέψη δεν θα του έρθει στο νου το μικροσκοπικό και απομονωμένο νησάκι Καστρί. Ίσως, μάλιστα, να μην γνωρίζει καν την ύπαρξή του, καθώς αυτή η μικρή πινελιά στεριάς μέσα στη θάλασσα, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, δεν είναι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, προς έκπληξη όλων, συγκαταλέγεται στα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για την τέλεση γάμων, θρησκευτικών ή πολιτικών, στην εξωτερικό χώρο στο προαύλιο της εκκλησίας που εντοπίζεται σε αυτό.

Το γεγονός, δε, ότι πρόκειται για έναν άκρως απομονωμένο προορισμό, η πρόσβαση σε αυτό πραγματοποιείται μόνο από θαλάσσης, σε συνδυασμό με την εκπληκτική του θέα, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί επιλέγεται από πολλά ζευγάρια.

Το νησάκι Καστρί, γνωστό και Παλαιόκαστρο ή Άγιος Νικόλαος, λοιπόν, είναι στην ουσία ένας μικρός βράχος απέναντι ακριβώς από το Καμάρι, το επίνειο του γραφικού χωριού Κέφαλος, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κω.

Αυτή η μικροσκοπική κουκίδα γης μέσα στη θάλασσα «κυριαρχείται» από ένα μικρό πάλλευκο εκκλησάκι με γαλάζιο τρούλο και πορτοπαράθυρα, τον Άγιο Νικόλαο, και αποτελεί ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα στην Κω.

Εντυπωσιακή είναι και η θέασή του από τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, με τα ερείπια παλαιοχριστιανικής βασιλικής να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και ανάμεσά τους στο βάθος να ξεπροβάλλει το μικροσκοπικό Καστρί ακριβώς απέναντι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber