Πάσχα στην Ελλάδα σημαίνει βαμμένα κόκκινα αυγά, αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, βαρελότα και άλλα πολλά, ανάλογα με τα έθιμα της κάθε περιοχής.

Στην Ευρώπη οι πασχαλιάτικες διακοπές είναι συνδεδεμένες κατά κύριο λόγο με… σοκολάτες και λαγουδάκια.

Όχι όμως μόνο με αυτά.

Αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές του Πάσχα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείτε παρακάτω πού και τι μπορείτε να κάνετε, προκειμένου όταν επιστρέψετε να λέτε ότι κάνατε κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

1. Πασχαλιάτικες εκδηλώσεις στο Hobbledown, Surrey

Είναι ένα θεματικό πάρκο για παιδιά, που περιστρέφεται γύρω από κάποια «μυστηριώδη» πλάσματα που ονομάζονται Hobblers. Δράκοι, κρυμμένα αυγά, κατασκήνωση Βίκινγκ, υπόγεια τούνελ και άλλες δραστηριότητες… θα τα βρείτε όλα εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες:
hobbledown.com

2. The John Muir Way and festival, Σκωτία

Από τις 17 έως τις 26 Απριλίου στο πλαίσιο του φεστιβάλ John Muir διοργανώνονται εκδηλώσεις ποίησης, ανάγνωσης βιβλίων, βραδιές κινηματογράφου, μουσικής, θεάτρου κ.τ.λ.

Περισσότερες πληροφορίες: johnmuirfestival.com

3. Μαθήματα σκι για όλη την οικογένεια, Hertfordshire

Αρχάριοι μέχρι και προχωρημένοι σκιέρ προτιμούν το Snow Centre στο Hemel Hempstead στις διακοπές του Πάσχα, για να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Περισσότερες πληροφορίες: thesnowcentre.com

4. Το κυνήγι των αυγών, St Michael’s Mount, Κορνουάλη

Το National Trust σε συνεργασία με την Cadbury έχει δημιουργήσει «θησαυρούς κρυμμένων αυγών» σε περισσότερες από 300 τοποθεσίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για τους νεαρούς εξερευνητές.

Περισσότερες πληροφορίες: stmichaelsmount.co.uk

5. Chester food festival

Περισσότεροι από 150 εκθέτες από όλη τη χώρα και όχι μόνο επιδίδονται σε… επιδείξεις των μαγειρικών τους ικανοτήτων, ενώ λειτουργεί και μια σχολή μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες.

Περισσότερες πληροφορίες: chesterfoodanddrink.co.uk

6. Record Store Day, Soho, Λονδίνο

Στην οδό Berwick, στην καρδιά του Soho, βρίσκονται τα πιο ιστορικά, ανεξάρτητα δισκοπωλεία της βρετανικής πρωτεύουσας. Στις 19 Απριλίου θα γιορταστεί η Record Store Day με ένα μίνι φεστιβάλ στους γύρω δρόμους με σκηνές όπου θα ανεβαίνουν διάφοροι DJ’s δημιουργώντας ατμόσφαιρα για… ατελείωτο πάρτι.

Περισσότερες πληροφορίες: recordstoreday.co.uk

7. Αγώνες με αυγά και κουτάλια, Floors Castle, σύνορα με Σκωτία

Το μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο της Σκωτίας, το σπίτι του Δούκα και της Δούκισσας του Roxburghe, ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό στις 20 Απριλίου για τη θερινή περίοδο. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό «καλύτερου βαμμένου αυγού» καθώς επίσης και σε αγώνες τρεξίματος, κατά τους οποίους θα πρέπει να κρατούν ένα αυγό μέσα σε ένα κουτάλι.

Περισσότερες πληροφορίες: roxburghe.net