Ένα κινηματογραφικό σκηνικό στη Μεσσηνία, δημιούργημα της φύσης

Στο Πολυλίμνιο θα ανακαλύψεις έναν μικρό επίγειο παράδεισο – Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:17
02/09/2020
Ένα κινηματογραφικό σκηνικό στη Μεσσηνία, δημιούργημα της φύσης
2
loading

Αν υπάρχει παράδεισος επί γης, τότε το Πολυλίμνιο Μεσσηνίας θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομορφιά του είναι μοναδική και το όλο σκηνικό με τους καταρράκτες και τις υπέροχες πινελιές της φύσης σε παραπέμπει και σε πίνακα ζωγραφικής. Άλλωστε, δεν είναιτυχαίο που του έδωσαν τον χαρακτηρισμό «Η γαλάζια λίμνη» της Πελοποννήσου.

Το σύμπλεγμα λιμνών του Πολυλιμνίου, με τα δροσερά νερά και τους καταρράκτες βρίσκονται περίπου μισή ώρα μακριά από την Καλαμάτα. Το σκηνικό που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι μοναδικό, όλο τον χρόνο μιας και σε αυτό το μέρος, η φύση έχει φροντίζει να δημιουργεί υπέροχες εικόνες και χρώματα.

Το ταξίδι ξεκινά από τον δρόμο Καλαμάτας-Πύλου, στο χωριό Χαραυγή, κοντά στο Καζάρμα. Για να φτάσει ο επισκέπτης στον κρυμμένο παράδεισο του Πολυλιμνίου θα περάσει μέσα από πυκνή βλάστηση και θα διασχίσει όμορφα και γραφικά ξύλινα γεφύρια, που θα τον οδηγήσουν στο σύμπλεγμα των περίπου 15 λιμνών. Μεταξύ αυτών Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, της Σταθούλας κ. ά. Δεν είναι όλες προσβάσιμες, αλλά αναμφίβολα όσες είναι θα σας μείνουν αξέχαστες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σουλης Μακρης

    Παρατήσουμε ότι η συμπεριφορά των κυμάτων ,

    συμφωνη με την αρχή του Χόυχενς (φαινόμενο περιθλασης του φωτός όταν διέρχεται από στενή οπή -- μετατρέπονται τα εγκάρσια κυματα σε κυκλικά --) είναι αυτή που διαμόρφωσε τελικά την στρογγυλή παραλια στην οποία και καταληγουν

  2. avatar Giorgis

    Ωραία αλλά υπερβολική ζέστη τέτοια εποχή. Καλύτερα όταν δροσίσει ο καιρός λοιπόν γιατί έχει και μεγάλη ανηφόρα η επιστροφή στον χώρο στάθμευσης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει