Στο βόρειο Αιγαίο υπάρχει ένα σμαραγδένιο νησί με καταπράσινα δάση και μαγικές παραλίες. Είναι η Θάσος και το τοπίο που απλώνεται σε αυτήν, απλά μαγεύει τον επισκέπτη.

Τα πεύκα της φτάνουν ως την ακτή ενώ έχει πόσιμο νερό από δικές της πηγές. Από τα αρχαία χρόνια, η Θάσος είχε επιρροή στον τότε γνωστό κόσμο, -το θασίτικο μάρμαρο ήταν από τα καλύτερα- με τις μεγαλύτερες πόλεις να την αποκαλούν «η Αθήνα του Βορρά».

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από το γιο του βασιλιά των Φοινίκων, Θάσο και αδερφό της Ευρώπης. Όταν την άρπαξε ο Δίας, ο Θάσος στην προσπάθεια του να τη βρει περιπλανήθηκε μέχρι που έφτασε στο νησί. Γοητευμένος από την ομορφιά του τόπου, αποφάσισε να μείνει εκεί.

Τα γραφικά χωριά της Θάσου, όπως ο Θεολόγος με τα πέτρινα σπίτια, προσφέρουν στον επισκέπτη μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Το Κάστρο βρίσκεται βορειανατολικά της κωμόπολης Λιμενάρια, σε υψόμετρο 450 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και η στρατηγική του θέση το προστάτευε από τις λεηλασίες των πειρατών.