Γιορτάστε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο όμορφο νησί της Σύρου, όπου η κοσμοπολίτικη Ερμούπολη βάζει τα καλά της και σας υποδέχεται με μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες!

Παιχνίδια, μουσική, παραδοσιακά κάλαντα, παραμύθια, κυνήγι ξωτικών και πολλές ακόμη εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους θα ζωντανέψουν τον ξακουστό πεζόδρομο της Ερμούπολής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη φωταγώγηση του πεζοδρόμου την Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου στις 19:00, όπου πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους παρευρισκόμενους.

Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου χορέψαμε και παίξαμε με παραδοσιακά παιχνίδια από το Λύκειο Ελληνίδων, ενώ την Κυριακή η διασκέδαση συνεχίστηκε με μουσική και θεατρικό παιχνίδι από τη Βέτα Αποστολίδου, ενώ και τις δύο μέρες το face painting ξετρέλανε τα μικρά παιδιά.

Σήμερα, Δευτέρα, ταξιδέψτε με παραδοσιακά παραμύθια που θα σας διηγηθούν μέλη του ΚΑΠΗ Σύρου, ενώ το απόγευμα ακούστε παραδοσιακά κάλαντα και ευχές από τοπικούς συλλόγους της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδα.

Παραμονή Χριστουγέννων ανακαλύψτε τα μυστικά του Γραμματοκιβωτίου του Άγιου Βασίλη. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου με παραδοσιακά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, ενώ την Κυριακή οι μικροί μας φίλοι θα παίξουν «Το κυνήγι των ξωτικών» για να ανακαλύψουν τη μαγική ευχή των Χριστουγέννων.

Τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, διοργανώνονται παραδοσιακές δράσεις, όπως «Το καραβάκι με τα Κάλαντα», Τσαμπούνες και «Ψάρεμα» ένα παραδοσιακό παιχνίδι, από το Λ.Ε.Σ., ενώ την Τρίτη σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις, με αποκορύφωμα τη Βόλτα του Άγιου Βασίλη και την κλήρωση των πρωτοχρονιάτικων δώρων, που προσφέρουν τα καταστήματα του πεζόδρομου, για να αποχαιρετίσουν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο το 2013 και να καλωσορίσουν τη νέα χρόνια με ελπίδα και θετική ενέργεια!

Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης είναι ο πρόεδρος της ομάδας βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου, κ. Δημήτρης Παλιόπορτας για τη δράση και την προβολή του νησιού μέσα από τον αθλητισμό.