Είναι από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και πάντα βρίσκεις λόγο και χρόνο για μια σύντομη επίσκεψη στο Ναύπλιο. Και το τριήμερο της Αποκριάς έχεις έναν καλό λόγο να αφήσεις το κλεινό άστυ και να επισκεφτείς την Αργολική πόλη. Και να περιπλανηθείς στα γραφικά σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Και όσες φορές και αν την έχεις επισκεφτεί, σού δημιουργείται ξανά και ξανά η αίσθηση αυτή της «περαντζάδας στον χρόνο» και την ιστορία.

Το Ναύπλιο έχει πολλά αξιοθέατα για να δεις, όπως το Παλαμήδι και το Μπούρτζι, αλλά και την Παλιά του Πόλη, στην οποία δίνεις ξανά και ξανά ραντεβού για να την επισκεφτείς. Η Παλιά Πόλη εκτείνεται βόρεια του Κάστρου της Ακροναυπλίας, από τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό έως τον προμαχώνα των Πέντε Αδελφών.

Από την Παλιά Πόλη μπορείτε να περάσετε απέναντι στο Μπούρτζι, ενώ οι πιο ρομαντικοί θα ενθουσιαστούν με τον περίπατο στην Αρβανιτιά, όπως ονομάζεται η ιστορική τοποθεσία μεταξύ του βράχου του Παλαμηδίου και των νότιων υπωρειών της Ακροναυπλίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.