Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

Νο. 32. Hardanger Bridge, Νορβηγία

Η γέφυρα Hardanger, είναι η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα της Νορβηγίας και κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των περιοχών Bruravik και Brimnes, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά το χρόνο οδήγησης μεταξύ του Όσλο και του Μπέργκεν.

Η δημιουργία της εγκρίθηκε από το νορβηγικό κοινοβούλιο στις 28 Φεβρουαρίου 2006, και η κατασκευή άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου 2009. Τα εγκαίνια έγιναν στις 17 Αυγούστου του 2013.

Παρόλο που η γέφυρα κατασκευάστηκε από τη νορβηγική Δημόσια Διοίκηση Οδοποιίας, η κατασκευή της έγινε από την εταιρεία MT Højgaard. Το έργο είχε προϋπολογισμό 290.000.000 ευρώ και πάνω από το ήμισυ θα καλυφθεί από τα διόδια και από τις επιδοτήσεις των πλοίων που έκαναν τη διαδρομή.

Το πλοίο διένυε την απόσταση σε 10 λεπτά, με δρομολόγια που εξαρτώνταν από τον καιρό και είχαν συχνότητα 20 -60 λεπτά, ανάλογα την εποχή.

Η γέφυρα έχει μήκος 1.380 μέτρα και οι πύργοι, που τη συγκρατούν φθάνουν τα 200 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Υπάρχουν δύο λωρίδων κίνησης για τα αυτοκίνητα με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα, και μια ξεχωριστή λωρίδα για πεζούς και ποδηλάτες.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες κρεμαστές γέφυρες στον κόσμο και εντυπωσιάζει τόσο λόγω του μήκους της, όσο και λόγω της κατασκευής της.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ