Η Ευρώπη δεν έχει μόνο ονειρεμένα κάστρα και χειμωνιάτικα τοπία. Για όλους όσοι λατρεύουν την περιπέτεια και την εξοχή, η Ευρώπη έχει μοναδικά μέρη ιδανικά για πεζοπορία, κατάδυση και ακραίες καταστάσεις.

Επισκεφθείτε ένα από τα παρακάτω μέρη για να γευτείτε την απόλυτη περιπέτεια…

Σπίτσμπεργκεν, Νορβηγία

Η Νορβηγία είναι μια από τις βορειότερες χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και παραμένει χιονοσκεπές για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Υπάρχουν εκατοντάδες φιόρδ κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ μεγάλα βουνά και θαυμάσιοι παγετώνες βρίσκονται στο τοπίο.

Οι λάτρεις της περιπέτειας θα εκτιμήσουν το Σπίτσμπεργκεν, το οποίο βρίσκεται μόλις 900 χιλιόμετρα νότια του Βορείου Πόλου. Οι πολικές αρκούδες καθώς κυνηγούν, οι φώκιες που παίζουν και οι θαλάσσιοι ίπποι που ξεκουράζονται στον πάγο θα σας μείνουν για πάντα στο μυαλό ως μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πυρηναία, Γαλλία

Τα Πυρηναία, που βρίσκονται στα σύνορα Ισπανίας και Γαλλίας, είναι μια μεγάλη οροσειρά μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων. Ένας καλός τρόπος να εξερευνήσετε την περιοχή είναι η ξενάγηση με ποδήλατο, που ξεκινά από τις ακτές του Ατλαντικού και φτάνει έως τις ακτές της Μεσογείου, περνώντας μέσα από τα περάσματα των Πυρηναίων.

Για να απολαύσετε τη γαλλική εξοχή και τις παραλίες, κλείστε διαμονή στα ξενοδοχεία της Νίκαιας ή μείνετε στα πανέμορφα ξενοδοχεία της πόλης Biarritz.

Δολομίτες, Ιταλία

Η οδός Ferrata στους Δολομίτες της Ιταλίας είναι η καλύτερη και η πιο πρωτότυπη διαδρομή στον κόσμο. Μια απαιτητική οδός περνά μέσα από την οροσειρά Μπρέντα, στην ιταλική επαρχία του Τρέντο. Χρησιμοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο σκαλών και μονοπατιών, η Via Ferrata σας πηγαίνει έως την Μπρέντα Άλτα. Αν είστε αρχάριοι, καλύτερα να προσλάβετε έναν οδηγό για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Άκουρεϋρι, Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα των άκρων, με ένα ηφαιστειακό κέντρο και παγωμένα περίχωρα με παγετώνες. Υπάρχουν τρεις μεγάλοι παγετώνες, οι Vatnajokull, Langjokull και Hofsjokull, καθώς και άλλοι μικρότεροι, που καλύπτουν το 11% της χώρας.

Οι ακτές και τα φιόρδ κάνουν την ακτογραμμή ελκυστική στους επισκέπτες. Το Άκουρεϋρι, που αποκαλείται πρωτεύουσα της βόρειας Ισλανδίας, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για ανάβαση στον πάγο, ιστιοπλοΐα και βόλτες με έλκηθρα που τα σέρνουν σκύλοι!

Εθνικό Πάρκο Καίρνγκορμς, Σκωτία

Τα σκωτσέζικα Χάιλαντς είναι διάσημα για τις αμέτρητες ευκαιρίες πεζοπορίας που προσφέρουν· θα περάσετε δίπλα από μαγευτικά λοχ (λίμνες) και θα ανεβείτε πλαγιές στολισμένες με πεύκα. Αν περπατήσετε στην περιοχή Γουέστερ Ρος, θα δείτε την εκπληκτική θέα του όρους Μπέιν Νταμ, που επιβλέπει τις εκτάσεις από τα χίλια μέτρα του ύψους του.

Το Εθνικό Πάρκο Καίρνγκορμς, που είναι το μεγαλύτερο της Σκωτίας, φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία εδαφικών μορφών, από το αρχαίο Καληδονιακό πευκόδασος μέχρι την αρκτική ερημιά. Εδώ ζει το ένα τέταρτο των απειλούμενων πτηνών, ζώων και φυτών του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν είστε τυχεροί, ίσως δείτε φευγαλέα τα κόκκινα ελάφια, τους αετούς, τις αγριόγατες και τις ενυδρίδες.