Μπορεί τα νησιά στο μυαλό των περισσότερων να είναι ως ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, όμως και τις άλλες εποχές του χρόνου, αποτελούν έναν ιδανικό και χαλαρωτικό προορισμό. Ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μάλιστα, το φθινόπωρο είναι η εποχή που λόγω της χρωματικής παλέτας της φύσης, προσφέρει υπέροχα σκηνικά.

Και σίγουρα στη Σκόπελο μπορείτε να βρεθείτε μπροστά σε ένα μαγευτικό φθινοπωρινό σκηνικό, που θα σας εντυπωσιάσει. Όπως άλλωστε το ίδιο το νησί, που κερδίζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Πριν καν πατήσει το πόδι του στο νησί των Σποράδων, γοητεύεται από το παιχνίδι των χρωμάτων που σπανίζει στα νησιά του Αιγαίου: Το πράσινο της πλούσιας φύσης της Σκοπέλου, που φτάνει μέχρι τις παραλίες της, το βαθύ μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού.

Άλλωστε, αυτά τα κατάφυτα τοπία, τα σμαραγδένια νερά, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και η διαφορετική ατμόσφαιρα του νησιού έκαναν το Χόλιγουντ να το ανακαλύψει ως το σκηνικό του μιούζικαλ «Mamma mia».

Πρωτεύουσά της Σκοπέλου είναι η Χώρα, στα βόρεια του νησιού, οικισμός χαρακτηρισμένος παραδοσιακός. Γραφικά σοκάκια, διάσπαρτες εκκλησίες και τα όμορφα νησιώτικα σπίτια με τις πολύχρωμες αυλές προσκαλούν τον επισκέπτη να τα εξερευνήσει κάτω από τη σκιά του κάστρου. Το Λαογραφικό Μουσείο του νησιού στεγάζεται σε αναστηλωμένο αρχοντικό του προηγούμενου αιώνα.

Σε όλη τη Σκόπελο υπάρχουν διάσπαρτα εντυπωσιακά βυζαντινά μοναστήρια. Οι λάτρεις της φύσης δεν θα παραλείψουν μια στάση στο Δρακοντόσχισμα, το φαράγγι του νησιού που, σύμφωνα με τον θρύλο, φτιάχτηκε όταν ο δράκος που πριν από αιώνες σκότωνε τους κατοίκους, πήδηξε στον γκρεμό για να σωθεί από τον Άγιο Ρηγίνο, τον προστάτη της Σκοπέλου.