Ο Άγιος Λαυρέντιος, στο κεντρικό Πήλιο, μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν, διατηρώντας ακέραια την αυθεντικότητά του. Αυτό το μικρό και γοητευτικό χωριό του κεντρικού Πηλίου προσφέρει πανέμορφη θέα στον Παγασητικό κόλπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το κέντρο του Βόλου.

Πάνω από το χωριό βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Λαυρεντίου, το οποίο του έδωσε το όνομά του. Χρονολογείται περίπου από τα μέσα του 12ου αιώνα και η τοποθεσία του είναι ξεχωριστής ομορφιάς.

Βόλτες σε γραφικά πέτρινα καλντερίμια, ανάμεσα σε κτίρια πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, με την υπέροχη φύση και τα γάργαρα νερά να λειτουργούν ως φυσικό φόντο, στα όσα θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο. Στην κεντρική πλατεία του χωριού βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο μαζί με τους ντόπιους.

Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια, ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου.