Μετρά περίπου 3.000 κατοίκους και διαθέτει έναν ιδιαίτερο μεσαιωνικό αέρα με πλακόστρωτα στενά δρομάκια, που μοιάζουν με μικρούς λαβύρινθους, και πέτρινα σπίτια με χαμηλές μεγάλες πόρτες, ενώ περιβάλλεται από ένα κάστρο του 12ου αι.

Σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα βραχώδη λόφο, σε υψόμετρο 427 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας η Εζ αγναντεύει, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας, το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου.

Πρόκειται για μια μικρή και πανέμορφη πόληστο γαλλικό νότο, 12 χλμ. από τη Νίκαια, η οποία μάλιστα αποτελούσε και αγαπημένο προορισμό του Walt Disney.

Στα όσα αξίζει να επισκεφτεί κανείς στην κουκλίστικη Εζ ο κήπος Jardin d’ Eze, στην κορυφή του λόφου, όπου παρατηρούνται εξωτικά φυτά και εντυπωσιακά αγάλματα και σιντριβάνια, το εργοστάσιο σαπωνοποιίας Galimard, καθώς και το φυσιολατρικό μονοπάτι του Friedrich Wilhelm Nietzsche.

Η θέα που κόβει την ανάσα προς τα νερά της Μεσογείου, στα όσα σίγουρα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη σας από αυτήν την μικρή πόλη στη Γαλλική Ριβιέρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.