Ένα νησάκι όαση στην Χαλκιδική

Σαν την Αμμουλιανή δεν έχει - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:23
12/04/2019
Ένα νησάκι όαση στην Χαλκιδική
1
loading

Είναι μία μικρή πράσινη όαση στον κόλπο του Αγίου Όρους. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος με γραφική ομορφιά, μοναδικές παραλίες και καταγάλανα – τιρκουάζ νερά. Είναι η Αμμουλιανή, το νησάκι που επιβεβαιώνει με τα εξωτικά του τοπία το… «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει».

Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, απέναντι από την Τρυπητή -με την οποία συνδέεται με φέρι- και είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής. Τα  γαλανά - τιρκουάζ νερά της Αμμουλιανής παραπέμπουν σε κάποιο εξωτερικό προορισμό ενώ μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της είναι οι Αλυκές, ο Άγιος Γεώργιος και η Μεγάλη Αμμούδα.

Αλλά οι ομορφιές της δεν σταματούν εκεί. Η βόλτα στα δρομάκια της Αμμουλιανής, ανάμεσα στα καπετανόσπιτα με τα εργαλεία του ψαρέματος και τους περιποιημένους τακτικούς κήπους, προκαλεί τον θαυμασμό του επισκέπτη. Αν την επισκεφτείτε, μην παραλείψετε να ρίξετε μία ματιά και στον αρσανά στο λιμάνι της, που αποτελεί τυπικό δείγμα αγιορείτικης αρχιτεκτονικής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λουσι

    Είναι απλά τελειο όποιος δεν έχει πάει πρέπει απαραίτητα να το επισκεφτεί δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απολύτως από διάσημους πολυδιαφημισμένόυς προορισμούς έχω πάει δύο καλοκαίρια συνεχόμενα και θα πήγαινα ξανά!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει