Γραφικοί παραδοσιακοί οικισμοί, πετρόχτιστα κτίρια και λιθόστρωτα σοκάκια και έντονες εναλλαγές της πέτρας με το κρυστάλλινο χρώμα της θάλασσας συνθέτουν το φωτογραφικό παζλ μιας εκ των πιο γοητευτικών περιοχών της Πελοποννήσου.

Η παράξενα γοητευτική Λακωνική Μάνη με την «αυστηρότητα» και την άγρια ομορφιά που την χαρακτηρίζει κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους ταξιδιώτες, που την επιλέγουν για μια μοναδική ταξδιωτική εμπειρία σε ένα σκηνικό βγαλμένο λες από παραμύθι.

Λιμένι

Ένας μοναδικής ομορφιάς προορισμός στη Λακωνική Μάνη, το Λιμένι αφήνει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη εντυπωσιασμένο. Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη.

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Αρεόπολη

Στην είσοδο της Λακωνικής Μάνης στέκει αγέρωχη στο πέρασμα του χρόνου η Αρεόπολη. Βρίσκεται σε νευραλγικής θέσης τοποθεσία, ανάμεσα στους όρμους Λιμενίου και Διρού , ενώ το 1998 έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέος οικισμός. Πλακόστρωτα στενά πλαισιωμένα από πέτρινα σπίτια και οι χαρακτηριστικοί πολυώροφοι πύργοι της συνθέτουν μια εικόνα, αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.

Η κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ονομάζεται Πλατεία Αθανάτων ή 17ης Μαρτίου, ημέρα διακήρυξης της συμμετοχής της Αρεόπολης στον Αγώνα του 1821. Η σημαία που ύψωσαν τότε οι κάτοικοι της πόλης εκτίθεται σήμερα στο Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της η Αρεόπολη παντρεύει το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας σε όσους την επιλέξουν για μια μικρή και αναζωογονητική απόδραση, απίστευτες εμπειρίες. Οι περισσότεροι, μάλιστα, την επιλέγουν ως το ορμητήριό τους για την γνωριμία τους με την υπόλοιπη Λακωνική Μάνη.

Γερολιμένας

Ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, ο Γερολιμένας βρίσκεται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου. Γνωστός και ως «Ιερός Λιμένας», πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας με την χαρακτηριστική άγρια ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, που προσφέρει απίστευτες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στους επισκέπτες του.

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του γραφικού παραδοσιακού οικισμού αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ενώ τα παραθαλάσσια γραφικά μαγαζάκια προσφέρουν φρέσκο ψαράκι και καφέ σχεδόν πάνω στο κύμα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και περισσότερο τουριστική ανάπτυξη με τους επισκέπτες να στρέφονται σε αυτό το γραφικό, μικρό αλλά όμορφο άκρο της Λακωνίας.