Επιβλητικά κάστρα και η «γέφυρα των κατασκόπων» στο Πότσδαμ

Εντυπωσιακές εικόνες στην πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
8:53
05/12/2018
Επιβλητικά κάστρα και η «γέφυρα των κατασκόπων» στο Πότσδαμ
1
loading

Η πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου αποτέλεσε την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας και εντυπωσιάζει με τα κάστρα και τα πάρκα της.

Το Πότσδαμ βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου και είναι διάσημο κυρίως για την ιστορική κληρονομιά του ως αλλοτινή έδρα των Πρώσων.

Πριν από 300 χρόνια, η περιφρουρημένη πόλη μεταμορφώθηκε σε μια από τις πιο όμορφες έδρες της Ευρώπης και φιλοξενεί μοναδικά μνημεία του νεοκλασικισμού.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ανάκτορο Sanssouci που κατασκευάστηκε μεταξύ 1745 με 1747 και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Αποτελούσε το πρώην καλοκαιρινό θέρετρο του βασιλιά Φρειδερίκου Β΄ της Πρωσίας και συχνά παρουσιάζεται ως οι γερμανικές Βερσαλλίες.

Το Πότσδαμ προσφέρει πολιτισμό και ιστορία σε μια εκπληκτική διάσταση με το «Ολλανδικό τετράγωνο», τη ρωσική συνοικία Αlexandrovska με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και την γέφυρα Γκλίνικερμπρικε, όπου γίνονταν οι ανταλλαγές των κατασκόπων μέχρι την πτώση του τείχους.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει την πόλη κάνοντας μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο, ξεκινώντας από την Παλιά Αγορά, η οποία αποτελεί και την κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκκλησία St.-Nikolai, ο κήπος Lustgarten και το ιστορικό δημαρχείο σχηματίζουν μέχρι σήμερα ένα συγκρότημα με αριστοκρατικό αέρα.

Τρεις πύλες κοσμούν το παλιό Πότσδαμ. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι μια αψίδα θριάμβου ως ανάμνηση του Επταετούς Πολέμου και η Πύλη των Κυνηγών πήρε το όνομά της από την κυνηγετική αυλή των εκλεκτόρων στο βόρειο τμήμα της πόλης. Η τρίτη είναι η Πύλη Nauen χτισμένη σε αγγλικό νεογοτθικό ρυθμό.

Η Νέα Αγορά χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και αποτελεί μια από τις πλέον καλοδιατηρημένες μπαρόκ πλατείες της Ευρώπης. Στο αλλοτινό συγκρότημα Kutschstall βρίσκεται σήμερα το αξιοθέατο μουσείο HBPG, το οποίο εκθέτει την ιστορία του Βρανδεμβούργου και των Πρώσων.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Πότσδαμ / Γερμανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 3 ώρες από την Αθήνα για το Βερολίνο και 2 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Βερολίνο. Από εκεί φτάνει κανείς στο Πότσδαμ με τρένο σε 20 περίπου λεπτά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χονοκερ

    Αν παη κανεις στον κηπο εμπροσυεν των ανακτωρων θα βρη ολα τα ειδη μεσογειακών δενδρων
    απο πορτοκαλιες,συκιες ,λεμονιες, κ.αλλα.
    Ας σημειωθη δε οτι, την εποχηπου ηταν χωρισμενη τα φρουτα αυτα τα μοιραζαν ΜΟΝΟΝ
    στους μεγαλους απο προεδρο, υπουργους, και αλλαπρωσοπα της κυβερνησης

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει