Ολλανδία δεν είναι μόνο το Άμστερνταμ και τα γραφικά χωριουδάκια της χώρας υπόσχονται ξεχωριστά ταξίδια.

Ένα από τα πιο γραφικά βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, στις όχθες της λίμνης IJsselmeer. Το Βόλενταμ είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, γνωστό για τις παλιές ψαρόβαρκες και την παραδοσιακή ενδυμασία που εξακολουθεί να φοριέται από μερικούς κατοίκους.

Διατηρεί ακόμη την αυθεντική ατμόσφαιρα ενός χωριού ψαράδων με το λιμάνι γεμάτο παραδοσιακά πλοιάρια και είναι γνωστό ως το «μαργαριτάρι της Ζουιντέρζε».

Με τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπιτάκια βαμμένα τα περισσότερα σε άσπρες και πράσινες αποχρώσεις και τα παραδοσιακά τυροκομεία το Βόλενταμ μοιάζει βγαλμένο από καρτ ποστάλ.

Η ολλανδική ενδυμασία με τα ξύλινα παπούτσια και τα λευκά μυτερά καπέλα συναντάται σε τουριστικές αφίσες της περιοχής ενώ μπορεί να βρει κανείς και σερβιτόρες ντυμένες παραδοσιακά σε ορισμένες ψαροταβέρνες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μικρό μουσείο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του χωριού και ειδικότερα στο τοπικό παραδοσιακό στυλ ένδυσης και να δοκιμάσει το ολλανδικό Herring, ένα παστό ψάρι που τρώγεται σκέτο η σε μπαγκέτα.

Από τη δεκαετία του 1880 ήταν ένας δημοφιλής τόπος κατοικίας για καλλιτέχνες, οι οποίοι έβρισκαν ότι η πόλη έμοιαζε σχεδόν ανέγγιχτη από το χρόνο και έκαναν τα τοπία της έργα ζωγραφικής.

Στις αρχές του 20ου αιώνα το Βόλενταμ είχε γίνει στέκι καλλιτεχνών, όπως του Πικάσο και του Ρενουάρ, που περνούσαν τον καιρό τους εδώ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

voledammap

Βόλενταμ/ Ολλανδία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση από Αθήνα διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά για το Άμστερνταμ και από Θεσσαλονίκη 3 ώρες και 5 λεπτά. Από εκεί φτάνετε στο Βόλενταμ με λεωφορείο σε 45 λεπτά περίπου.

ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΒΟΛΕΝΤΑΜ ΟΛΛΑΝΔΙΑ