Καταπράσινη και εντυπωσιακή η πολιτεία του Αρκάνσας βρίσκεται στην νότια περιοχή των ΗΠΑ. Συνορεύει με το Μιζούρι, το Τενεσσί, τη Λουιζιάνα και τον ποταμό του Μισισιπή που αποτελεί το ανατολικό σύνορο της πολιτείας.

Το βόρειο τμήμα του είναι ορεινό και δασικό, με τη βορειοδυτική γωνία να φιλοξενεί τα γραφικά όρη Ozark και τη δυτική περιοχή τα βουνά Ouachita. Το Little Rock, η πρωτεύουσα, βρίσκεται κοντά στο κέντρο του κράτους. Βρίσκεται στις νότιες όχθες του ποταμού Αρκάνσας και πήρε το όνομά της από ένα μικρό γεωλογικό σχηματισμό, το la Petite Roche, που στα γαλλικά σημαίνει ο μικρός βράχος.

Το Αρκάνσας είναι η γη των λιμνών, των ποταμών και των πυκνών δασών και είναι γνωστό και ως η «πολιτεία της φύσης» ενώ το όνομά του σημαίνει γη των ανθρώπων των κάτω ποταμών.

Συνολικά, περισσότερα από 600.000 στρέμματα λίμνες και 9.700 μίλια ποτάμια το καθιστούν μια παιδική χαρά για τους λάτρεις της υπαίθριας ζωής που απολαμβάνουν το ψάρεμα, τα θαλάσσια σπορ και το κάμπινγκ.

Ένα δίκτυο μονοπατιών παρέχει διαδρομές για ποδήλατα βουνού, μοτοσικλέτες, άλογα και πεζοπόρους. Έχει επτά εθνικά πάρκα με 2,5 εκατομμύρια στρέμματα εθνικών.

Στο πάρκο T.R Pugh Memorial στα βόρεια του Little Rock, βρίσκεται ένας μύλος από το 19ο αιώνα, ανάμεσα στη γαλήνια, φυσική ομορφιά της περιοχής. Ο μύλος και τα περίχωρά του χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική σκηνή της κλασικής ταινίας «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

arkansasmap

Αρκάνσας / Βόρεια Αμερική

Διαφορά ώρας: 8 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1, 23 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Ουάσιγκτον είναι 18 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και Ντάλας και 17 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Στοκχόλμης και Σικάγο.

ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ ΑΡΚΑΝΣΑΣ