Αντί να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων στα παραδοσιακά μέρη με χιόνια και τζάκι μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο και δεν θα κάνει τα Χριστούγεννα σας μοναδικά.

Αυτοί είναι μερικοί προορισμοί κατάλληλοι για φοβερές διακοπές:


Νέα Ζηλανδία

Άμα θέλετε ένα διαφορετικό τοπίο και ο νέος χρόνος να σας βρει σε μία απέραντη παραλία τότε η Νέα Ζηλανδία είναι η καλύτερη λύση. Αντί να κάθεστε σε ένα καναπέ θα κάνετε καταδύσεις, bungee jumbing και θα ανακαλύπτετε έναν τελείως καινούργιο κόσμο με τοπία που κόβουν την ανάσα.

Χριστούγεννα στην Ερυθρά θάλασσα

Για διαφορετικά Χριστούγεννα μπορείτε να πάτε  στα δημοφιλή θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας όπως το Ελ Γκούνα  ή το Σαρμ Ελ Σέιχ στη Χερσόνησο του Σινά. Σε πολύ καλές τιμές θα έχετε περιποίηση πολλών αστέρων. Θα κάνετε μπάνιο σε καθαρές θάλασσες, θα κάνετε εκπληκτικές καταδύσεις, εξορμήσεις για σαφάρι. Θα δοκιμάσετε εξωτικές γεύσεις και γενικότερα θα γυρίσετε αναζωογονημένοι τη νέα χρονιά.


Κι Γουέστ, Φλόριντα

Για εξωτικά Χριστούγεννα δίπλα στη θάλασσα. Ένα ευχάριστο κλίμα και χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Φανταστικά τοπία και πλήθος δραστηριοτήτων για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε.

Ουρουγουάη, Πούντα Ντελ Έστε

H Πούντα Ντελ Έστε είναι ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα διακοπών της Ουρουγουάης. Το σύμβολο της πόλης είναι τρεις κορυφές των δακτύλων μιας παλάμης, που προεξέχει από την άμμο μιας παραλίας, απεικονίζοντας το τελευταίο ορατό τμήμα του σώματος ενός κολυμβητή που πνίγεται. Είναι αφιερωμένο σε όλους όσους έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα της πόλης. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη Πούντα Μπαλένα (φάλαινα), που βρίσκεται κοντά στην πόλη και είναι κέντρο μελέτης φαλαινών, ενώ η Νήσος ντε λος Λόμπος (νήσος των λύκων) συγκεντρώνει πληθυσμό θαλάσσιων λεόντων.

Playa del Carmen, Mexico

Ίσως η ωραιότερη παραλία της Ριβιέρα Μάγια αλλά και του Μεξικό. Βρίσκεται εσωτερικά του νησιού Κοζουμέλ, 50 χλμ από το Κανκούν. Συνδυάζει ωραιότατα ξενοδοχεία, ονειρεμένες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και δυνατότητα για πολύ ενδιαφέρουσες ημερήσιες εκδρομές. Δίπλα βρίσκεται το Ισκαρέτ με τον μικρό κολπίσκο που είναι ένα θαυμάσιο αρχαιολογικό πάρκο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να περάσει μια όμορφη μέρα, πραγματοποιώντας καταδύσεις, παίζοντας με τα δελφίνια, περπατώντας και εξερευνώντας αρχαία σπήλαια ή παρακολουθώντας ένα μοναδικό σόου, στο ανοιχτό θέατρο στο χωριό των Μάγιας.