Η Βρετανία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία και καλεί τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε περίπτωση που θέλουν να ταξιδεύσουν, λόγω σεξουαλικών επιθέσεων και κλοπών.

Σύμφωνα με την dailypost.co.uk, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει ότι πάνω από 50 σεξουαλικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένου του βιασμού αναφέρθηκαν από ταξιδιώτες μόνο το 2022.

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης προειδοποίησε επίσης τους τουρίστες ότι έχουν κλαπεί διαβατήρια από ενοικιαζόμενες βίλες, ακόμη και όταν φυλάσσονταν σε χρηματοκιβώτια. Αξιωματούχοι λένε ότι το πρόβλημα είναι εμφανές στις περιοχές Ντιντίμ, Κας, Καλκάν και στις περιοχές Φετιγιέ/Χισαρόνου/Οβατζίκ της χώρας.

«Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά σημειώθηκαν κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών σε παράκτιες τουριστικές περιοχές. Πολλά διαπράχθηκαν τη νύχτα από κάποιον που συνάντησε το θύμα τη μέρα. Υπήρξαν επίσης σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους που επισκέπτονταν μόνοι τις τουαλέτες. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.