Tο μεγαλεπήβολο project The Red Sea στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας, που συχνά προβάλλεται ως το πιο φιλόδοξο έργο ανάπλασης στον κόσμο, έχει σκοπό να αποτελέσει έναν πολυτελή προορισμό για τους ταξιδιώτες. Θέτει νέα πρότυπα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ συνδυάζει τον τουρισμό και τη φιλοξενία αναδεικνύοντας τι μπορεί να προσφέρει η φύση, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το περιβάλλον δεν θα καταστραφεί εξαιτίας του έργου.

Το Red Sea Project διαθέτει ορεινά φαράγγια, αδρανή ηφαίστεια και αρχαία μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ως περιοχές που μπορούν να επισκεφθούν οι ταξιδιώτες, ενώ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει στους επισκέπτες την υψηλότερη ποιότητα διαμονής και υπηρεσιών, που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο θέρετρο στον κόσμο.

Red Sea Resort

Οι οραματιστές του ελπίζουν ότι θα φέρει μια νέα γενιά ταξιδιωτών -μια γενιά που θα μπορούσε να εδραιώσει τη φήμη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως το πρότυπο που πρέπει να επιτευχθεί όταν πρόκειται για πολυτελή ταξίδια. Αλλά τι ακριβώς είναι το The Red Sea Project και γιατί είναι σημαντικό να το γνωρίζει κανείς;

Το πιο φιλόδοξο και πολυτελές έργο στον κόσμο

Ο πρίγκιπας Mohammad bin Salman, ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε το έργο τον Ιούλιο του 2017, υποστηρίζοντας ότι το The Red Sea Project επικεντρώνεται στον συνδυασμό της πολυτέλειας και του οικοτουρισμού για να προσελκύσει ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Το εγχείρημα αναμένεται να αυξήσει το ΑΕΠ της Σαουδικής Αραβίας κατά 5,86 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο μετά την ολοκλήρωσή του.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι, επειδή το The Red Sea Project καλύπτει περισσότερα από 28.000 km2 σε νησιά, παραλίες, μια έρημο και βουνά, και προσφέρει ακόμη και αδρανή ηφαίστεια ως τουριστικό προορισμό στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, η πρώτη φάση της κατασκευής του πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα, με πάνω από 3.000 δωμάτια ξενοδοχείων που κατασκευάζονται παράλληλα με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ερυθράς Θάλασσας, μια μαρίνα και διάφορα κέντρα αναψυχής.

Red Sea Resort

Και δεν είναι μόνο αυτό που εντυπωσιάζει, καθώς οι κατασκευαστές του προβλέπουν ότι το πολυτελές θέρετρο θα προσελκύει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το έργο ξεκίνησε την κατασκευή του στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας της επαρχίας Tabuk και συγκεκριμένα βρίσκεται μεταξύ των πόλεων Umluj και Al-Wajh.

Πάνω από ενενήντα παρθένα υπεράκτια νησιά βρίσκονται μεταξύ αυτών των δύο πόλεων, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος του έργου The Red Sea Project. Το κόστος της δημιουργίας του φιλόδοξου αυτού project ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αρκετά μεγάλη επένδυση για τον πρίγκιπα διάδοχο. Ωστόσο, το The Red Sea Project αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας και να φέρει περισσότερα χρήματα για να βοηθήσει την οικονομία της Σαουδικής Αραβίας.

Σχεδόν έτοιμη η πρώτη φάση του έργου

Η πρώτη φάση του έργου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με το φιλικό προς τις οικογένειες θέρετρο να φιλοξενεί ήδη περίπου 10.000 άτομα -σχεδόν όλοι ήταν μέρος ή εξακολουθούν να εργάζονται στο πολυτελές θέρετρο. Το μεγαλεπήβολο έργο αναμένει να δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα βοηθήσουν όσους αγωνίζονται να βρουν δουλειά εν μέσω των διακυμάνσεων της παγκόσμιας οικονομίας, αναφέρει το therichest.com.

Η πρώτη φάση αυτού του πολυτελούς έργου περιλαμβάνει την ένταξη πολλών εμπορικών brands και ξενοδοχείων, όπως τα Fairmont Hotels & Resorts, Raffles Hotels & Resorts, Grand Hyatt και Intercontinental Hotels & Resorts, ενώ συνολικά, τα χαρτοφυλάκια υψηλών προδιαγραφών αυτών των εμπορικών brands φιλοξενίας θα καλύψουν περισσότερα από 1.700 από τα συνολικά 3.000 ξενοδοχειακά δωμάτια που προβλέπονται για το έργο.

Δεδομένου ότι η κατασκευή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, οι κατασκευαστές σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το σύνολο του έργου μέχρι τις αρχές του 2023. Η πρώτη φάση του μεγαλεπήβολου έργου περιλαμβάνει επίσης μια πολυτελή μαρίνα, ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών και ένα διεθνές αεροδρόμιο.

Με την ολοκλήρωσή του, ολόκληρο το έργο θα διαθέτει συνολικά 50 θέρετρα που θα προσφέρουν έως και 8.000 δωμάτια ξενοδοχείων και περισσότερες από 1.000 κατοικίες που θα εκτείνονται σε 22 νησιά και έξι περιοχές στην ενδοχώρα.