Μια άγνωστη παραλία στο ευρύ κοινό, η Μυλοκοπή, αποτελεί τον υδάτινο παράδεισο της Κορινθίας -δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα δημοφιλείς παραλίες αγαπημένων ελληνικών νησιών- που έστω και προς τα τέλη Αυγούστου αξίζει να ανακαλύψετε. Μην ξεχνάτε ότι ο Σεπτέμβριος βρίσκεται ακόμη μπροστά μας και τα σαββατοκύριακά του αποτελούν ιδανική επιλογή για εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού.

Ενώ, λοιπόν, οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Κορινθία με τον περίφημο Ισθμό και τις ψαροταβέρνες της περιοχής, το μπάνιο στο Ηραίον ή στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης στο Λουτράκι, αλλά και τις ημερήσιες στους Αγίους Θεοδώρους, ο νομός κρύβει ακόμη μία έκπληξη, που αξίζει να ανακαλύψετε. Η διπλή παραλία Μυλοκοπή, που περιβάλλεται από ένα πλούσιο και καταπράσινο πευκόδασος και συναντάται σε περίπου μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Μυλοκοπή: Ο άγνωστος υδάτινος παράδεισος της Κορινθίας

Στην ουσία πρόκειται για μια παραδεισένια ακτή, η οποία χωρίς δεύτερη σκέψη θα μπορούσε να ανήκει σε κάποιο από τα δημοφιλή και πολυσύχναστα νησιά της χώρας.

Η διπλή παραλία Μυλοκοπή δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια σεισμού κατά τους αρχαίους χρόνους, με τη μία πλευρά της να ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της, και την άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, που έχουν σπάσει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Εκτός από τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά, το σκηνικό εδώ είναι άκρως αφοπλιστικό, καθώς ένα πλούσιο, καταπράσινο πευκοδάσος αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό άλλωστε και δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό.

Για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει την επαρχιακή οδό Λουτρακίου- Περαχώρας, ακολουθώντας ταμπέλες προς Ηραίο και Λίμνη Βουλιαγμένης. Πριν τη διασταύρωση που οδηγεί στη λίμνη, περίπου 2 χλμ. νωρίτερα, υπάρχει ταμπέλα προς Σκαλωσιά και μετά από 6 χλμ. στο αριστερό χέρι ξεκινά αρκετά κακοτράχαλος χωματόδρομος που οδηγεί στην παραλία.