Τα Σεϊτάν Λιμάνια στα Χανιά είναι από τις παραλίες που σίγουρα ο επισκέπτης του νομού πρέπει να επισκεφτεί. Άγνωστη για αρκετά χρόνια, τον τελευταίο καιρό έχει γνωρίσει ιδιαίτερη δημοφιλία, με το κοινό που έρχεται στην όμορφη πόλη της Κρήτης να τα επιλέγει τόσο για την γαλαζοπράσινη αγκαλιά της θάλασσας, όσο και για το άγριο και βραχώδες, επιβλητικό τοπίο στην «αγκαλιά» του οποίου είναι παραδομένη η ακτή.

Και ενώ οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τα Χανιά με τις διάσημες παραλίες όπως ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, οι οποίες χαρακτηρίζονται για την απεραντοσύνη τους, στα Σεϊτάν Λιμάνια συναντάνε έναν μικρό και απόμερο κόλπο, που μόνο έκπληξη δημιουργεί η θέασή του.

Χανιά- Το παραδεισένιο μέρος με το… διαβολικό όνομα

Σο βορειοανατολικό τμήμα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, λοιπόν, και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης των Χανίων -22 χλμ. για την ακρίβεια- ανακαλύπτει κανείς αυτήν την εκπληκτική παραλία.

Η παραλία Σεϊτάν Λιμάνια, στην ομώνυμη περιοχή, γνωστή και ως παραλία «του Στεφάνου» είναι ένας μικροσκοπικός κόλπος κρυμμένος στο έντονο βραχώδες τοπίο της περιοχής που συγκλονίζει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν η ευρύτερη έννοια της ονομασίας της σημαίνει «καταραμένα λιμάνια», κατάλοιπο από την ονομασία της περιοχής επί Τουρκοκρατίας. Ο λόγος; Το γεγονός ότι τόσο τα νερά, όσο και τα ρεύματα στην περιοχή θεωρούντο αρκετά επικίνδυνα.

Ένα άγριο τοπίο με κάθετους και απόκρημνους βράχους «σκίζεται» από μια στενόμακρη και μικρή λωρίδα θάλασσας με βαθυγάλανα νερά, δημιουργώντας εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους.

Η εικόνα, μάλιστα, που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ και παρατηρώντας την μικρή ακτή από ψηλά, μόνο συγκλονιστική μπορεί να χαρακτηριστεί, με τις λωρίδες της θάλασσας να εισχωρούν ανάμεσα στα τραχιά και επιβλητικά βράχια του Ακρωτηρίου.

Με καταγάλανα νερά και λευκή άμμο και χαλικάκι, η μικρή ακρογιαλιά θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας. Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι θα χρειαστεί να περπατήσετε σε κατηφορικό και απότομο μονοπάτι για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας το αυτοκίνητο κοντά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.