Έντονές αντιδράσεις ξέσπασαν στα social media μετά την ανάρτηση φωτογραφίας από παραλία στο Ελαφονήσι, στην οποία έχουν τοποθετηθεί δεκάδες ξαπλώστρες για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

Μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στον λογαριασμό Colours of Crete, στάθηκε η αφορμή για να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έγινε viral, στη συγκεκριμένη παραλία δεν «πέφτει καρφίτσα». Δεν υπάρχει χώρος ούτε να απλώσει κάποιος την πετσέτα του και τα σχόλια κάτω από το post δεν είναι διόλου διθυραμβικά.

Οι σχολιαστές χαρακτηρίζουν την παραλία «τσίρκο» καθώς είναι πλέον «γεμάτη με πλαστικούρα και ξαπλώστρες».

«Κρίμα, αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο έχει μετατραπεί σε μια ασχήμια στην κυριολεξία. Ευτυχώς, το πρόλαβα στα καλύτερά του. Πόσο πολύ λυπάμαι» γράφει ένας χρήστης. «Είναι απίστευτο τι έκαναν σε ένα τόσο άμορφο μέρος! Τι καταστροφή!» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Η απάντηση του δήμαρχου Κισσάμου

Απάντηση στις επικρίσεις έδωσε, μέσω ANT1, ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Ο κ. Μυλωνάκης διερωτήθηκε «γίνεται έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες;».

Ενημέρωσε πως όλες οι παρεμβάσεις στο σημείο έχουν γίνει μετά από σχετική άδεια και τόνισε, μάλιστα, πως το «μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει πολύ μεγάλο κομμάτι παραλίας για όσους δεν θέλουν να κάτσουν σε ξαπλώστρα.

Όσον αφορά στους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλους τους τοπίου και την καθαριότητα, επεσήμανε: «Το φυσικό κάλος αναπλάθεται . (…) Δεν υπάρχει όχι σκουπίδι, δεν υπάρχει ούτε γόπα κάτω. Επιβάλουμε καθαριότητα».

Τέλος, επανέλαβε πως το περιβάλλον είναι «πεντακάθαρο» και διαβεβαίωσε πως «το φυλάμε, το προστατεύουμε περιβαλλοντολογικά».