Η άνοιξη είναι εδώ, όσο κι αν ο καιρός κάνει ακόμα τα τερτίπια του. Και δεν υπάρχει ιδανικότερος προορισμός από τα νησιά των Κυκλάδων, για να αφουγκραστεί κανείς την μοναδική τους αύρα αυτή την εποχή. Οι ήρεμες εικόνες που αντικρίζει ο επισκέπτης τους -σε αντίθεση με την πολυκοσμία του καλοκαιριού-, οι πολύχρωμες και γραφικές γωνιές, φυσικά, τα πρώτα μακροβούτια για τους πιο τολμηρούς στους λόγους που σίγουρα θα αποτελέσουν δέλεαρ για μια αναζωογονητική εκδρομή εκτός πόλης, με αυθεντική νησιωτική αύρα αυτήν τη φορά.

Σύρος 

Σύρος

Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι η Σύρος είναι ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της. Από τη ρεμπέτισσα Άνω Σύρο ως τα αριστοκρατικά Βαπόρια, η Σύρος επιβεβαιώνει πως μπορεί να μαγέψει όποιον της αφιερώσει χρόνο οποιαδήποτε εποχή του έτους. Τα σοκάκια της πρωτεύουσας της Σύρου και των Κυκλάδων γοητεύουν τον επισκέπτη του νησιού, καλώντας τον να βυθιστεί με κάθε του βήμα όλο και πιο βαθιά εκεί που χτυπάει η καρδιά του νησιού, στην Ερμούπολη. Διακοσμημένα με διακριτικά παστέλ χρώματα, τα εντυπωσιακά cafes, εστιατόρια και πεζόδρομοι της Ερμούπολης, σαγηνεύουν τα βλέμματα ακόμα και των πιο πολυταξιδεμένων επισκεπτών του νησιού.

Άνδρος

Η Χώρα της Άνδρου

Αγαπημένη επιλογή για τους αθηναίους weekenders, η αρχοντική Άνδρος διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια. Το ξερό τοπίο, εδώ, αντικαθίσταται από καταπράσινες εκτάσεις και τρεχούμενα νερά που γεμίζουν το μάτι με πανέμορφες εικόνες. Πρωταγωνίστρια στην Άνδρο δεν είναι άλλη από την αριστοκρατική Χώρα με τα πανέμορφα καπετανόσπιτα που ατενίζουν τη θάλασσα, τα γραφικά σοκάκια και τα κομψά μαγαζάκια. Το νησί φημίζεται για τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό προσανατολισμό του, καθώς εδώ συναντώνται το αξιόλογο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή και το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίνας Κυδωνιέως. Σημείο αναφοράς του νησιού, επίσης, το κοσμοπολίτικο Μπατσί, με πολλές επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση.

Κύθνος

Τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά, μια ολόλευκη Χώρα που συγκεντρώνει όλες τις ομορφιές του κυκλαδίτικου τοπίου και οι φιλόξενοι κάτοικοι κάνουν την Κύθνο αγαπημένο και ξεχωριστό προορισμό. Με κατάλευκα σπιτάκια, φρεσκοασβεστωμένα δρομάκια, μικρές πλατείες, όμορφες εκκλησίες και ενδιαφέροντα στέκια για φαγητό, η Χώρα της Κύθνου θα σας κλέψει την καρδιά από την πρώτη στιγμή. Στα highlights του νησιού, η Δρυοπίδα, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε κοιλάδα, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές τους, η γραφική Αγία Ειρήνη, η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία και η Κολώνα, μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων.

Τζια

Η Κέα, γνωστή και ως Τζια, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, ιδιαιτέρως όσων διαθέτουν ιστιοπλοϊκό ή φουσκωτό σκάφος. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, αφού απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου μόλις 16 ναυτικά μίλια (το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί περίπου 1 ώρα).

Το δυτικότερο κατοικημένο νησί των Κυκλάδων χαρακτηρίζεται για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του. Οι βασικοί οικισμοί του είναι η Ιουλίδα, η Χώρα και το πιο γραφικό κομμάτι του νησιού, το παραθαλάσσιο Βουρκάρι -εδώ αράζουν τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά που καταπλέουν στο νησί- και η Κορησσία, το λιμάνι της Τζιας.