Αν ένα πράγμα είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη Χαλκιδική στη συνείδηση όλων, αυτό σίγουρα είναι οι ονειρικές της παραλίες. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά που μοιάζουν με ψεύτικα και μια οργιώδης καταπράσινη φύση να αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για τις διακοπές του; Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, αυτό που πολλοί πιστεύουν και διατυμπανίζουν ότι «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει»!

Και ενώ οι περισσότεροι την επισκέπτονται για τις ονειρικές παραλίες της, εκπλήσσονται ευχάριστα όταν ανακαλύψουν ότι η Χαλκιδική διαθέτει και κάποια ελάχιστα ορεινά χωριά που κλέβουν τις εντυπώσεις. Όπως και εκείνο με το διάσημο όνομα που δεν περιμένει κανείς να συναντήσει σε αυτή.

Χαλκιδική: Το χωριό που δεν περιμένεις να συναντήσεις

Αναφερόμαστε στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, ο οποίος από υψόμετρο 350 μέτρων και μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, απολαμβάνει την απεραντοσύνη της θάλασσας που απλώνεται μπροστά του. Το χωριό συνδυάζει ιδανικά το «πακέτο» βουνό με θάλασσα, ενώ αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τη χερσόνησο της Σιθωνίας, όπου και εντοπίζεται.

Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα και ομορφότερα χωριά στην ευρύτερη περιοχή με μια ιστορία η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ο Παρθενώνας αποτελεί πανέμορφο δείγμα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, που αν και κάποτε ερήμωσε, την δεκαετία του ’80 άρχισε και πάλι να ακμάζει και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των αυθεντικών εμπειριών.

Η εκπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο και το καταπράσινο φυσικό σκηνικό του βουνού Ίταμου συνθέτουν το υπέροχο φωτογραφικό παζλ του Παρθενώνα. Αν, λοιπόν, ένα ταξίδι στη Χαλκιδική βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά σας, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τον Παρθενώνα, για να απολαύσετε ένα από το πιο ήρεμα και γαλήνια μέρη της.