Ακόμη και αν δεν έχετε επισκεφτεί ποτέ τον Καναδά, σίγουρα έχετε ακουστά ότι βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αμερικής και ότι πρόκειται για μία από τις πιο ειρηνικές, ανεπτυγμένες και πολυπολιτισμικές χώρες στον κόσμο. Οι αλήθειες, ωστόσο, που θα διαβάσετε παρακάτω για τη χώρα που εκτείνεται από στον Αρκτικό Ωκεανό μέχρι το Βόρειο Πόλο, σίγουρα θα σας συναρπάσουν.

Έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στον κόσμο

Τεσσεράμισι περίπου χρόνια χρειάζεται κάποιος για να περπατήσει, χωρίς καμία στάση, ολόκληρη την ακτογραμμή του Καναδά. Ενώ η χώρα μπορεί να μην είναι συνώνυμη με εικόνες από γαλάζια νερά και παραλίες με λευκή άμμο, ο Καναδάς έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή του κόσμου, οριοθετημένος από τρεις πλευρές από τρεις διαφορετικούς ωκεανούς: τον Ατλαντικό, την Αρκτική και τον Ειρηνικό. Και να θέλετε να μιλήσουν οι αριθμοί, με έναν αρκετά διασκεδαστικό τρόπο, αυτό μεταφράζεται σε 202.080 από τα συνολικά 356.000 χιλιόμετρα έκτασης με ακίνητα μπροστά στον ωκεανό παγκοσμίως. Η μόνη άλλη χώρα που βρίσκεται σχετικά κοντά με τον Καναδά είναι η Ινδονησία, η οποία διαθέτει 54.716 χλμ. ακτογραμμής.

Διαθέτει το 10% των δασικών εκτάσεων παγκοσμίως

Ένα από τα πιο γνωστά γεγονότα για τον Καναδά είναι ότι διαθέτει πάρα πολλά δέντρα και δάση. Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι ο Καναδάς διαθέτει πραγματικά το 30% του βορείου δάσους του κόσμου και το 10% της συνολικής δασικής κάλυψης παγκοσμίως; Μια απίστευτη έκταση 3.970 εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους και άλλων δασικών εκτάσεων μπορεί να βρεθεί σε ολόκληρη τη χώρα, και το 68% αυτών είναι κωνοφόρα. Το καλύτερο μέρος όλων; Το μεγαλύτερο μέρος της δασικής γης ανήκει στο δημόσιο.

Τα εθνικά πάρκα του Καναδά είναι μεγαλύτερα ακόμα και από ολόκληρες χώρες

Ο Καναδάς είναι τόσο απέραντος, που ακόμη και τα πάρκα του είναι μεγαλύτερα σε έκταση από άλλες χώρες του κόσμου. Για παράδειγμα το Εθνικό Πάρκο Nahanni όχι μόνο είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο με τεράστιους καταρράκτες, αλλά και ένα απίστευτο 30.050 τετραγωνικά χιλιόμετρων πάρκο, μεγαλύτερο από την Αλβανία και το Ισραήλ. Από την άλλη, το Εθνικό Πάρκο Wood Buffalo στην Αλμπέρτα είναι ακόμη μεγαλύτερο στα 44.807 τ. χλμ., γεγονός που το καθιστά μεγαλύτερο από τη Δανία και την Ελβετία.

Η χώρα με τις περισσότερες λίμνες

Ο Καναδάς έχει πολλά υπέροχα πράγματα σε αφθονία, όπως παίκτες χόκεϊ, πάρκα κ.α. Αλλά ένα από τα πιο συναρπαστικά γεγονότα για τον Καναδά είναι ότι διαθέτει, επίσης, τη μεγαλύτερη επιφάνεια που καλύπτεται από λίμνες από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, έχει 563 λίμνες μεγαλύτερες από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με τις περίφημες Μεγάλες Λίμνες μόνο να περιέχουν το 18% του γλυκού νερού των λιμνών παγκοσμίως.