Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κρήτη αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όχι μόνο για τους ξένους επισκέπτες της αλλά και για τους εγχώριους ταξιδιώτες. Με ένα ποικιλόμορφο τοπίο που εναλλάσσεται διαδοχικά, προσφέροντας αμέτρητες και απαράμιλλου κάλλους εικόνες στους επισκέπτες της, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού.

Σημείο αναφοράς της, ωστόσο, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οι εκπληκτικές της παραλίες από τις οποίες δεν ξέρει κανείς ποια να πρωτοεπιλέξει για τις δροσιστικές βουτιές του. Ανάμεσα στις πιο άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά εξαιρετικά εντυπωσιακές στη θέασή τους και η παραλία Άσπρη Λίμνη, που από το όνομά της και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι μοιάζει με λίμνη.

Πώς είναι η παραλία στα Χανιά που μοιάζει με λίμνη

Η παραλία Άσπρη Λίμνη, λοιπόν, συναντάται στο νομό Χανίων και πρόκειται για μία από τις όχι και τόσο δημοφιλείς επιλογές του κοινού. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων, και αποτελεί μια ονειρική φυσική λιμνοθάλασσα, που πολύ εύκολα μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς και ως επίγειο παράδεισο.

Το τοπίο εδώ μοιάζει μαγικό, καθώς η λιμνοθάλασσα περιβάλλεται από ένα σπάνιο φοινικόδασος και λιγοστούς κέδρους, με την Άσπρη Λίμνη να χωρίζεται από τη θάλασσα στην ουσία από λίγα βράχια, που λειτουργούν ως φράγμα. Αυτό σημαίνει ότι η παραλία είναι πάντα προστατευμένη από την κακοκαιρία και ότι κανείς εδώ απολαμβάνει τις βουτιές του σε ήρεμα και γαλήνια νερά.

Διάφανα και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, που μοιάζουν με ψεύτικα, καλούν σε δροσιστικά μακροβούτια, ενώ στην εντυπωσιακή λευκή αμμουδιά της οφείλεται και η ονομασία της εν μέρει. Μια εικόνα που μόλις αντικρίσει κανείς σίγουρα θα χάσει τα λόγια του.

Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από την Άσπρη Λίμνη συναντάται και το διάσημο και πολυφωτογραφημένο Ελαφονήσι -η παραλία σταρ, θα έλεγε κανείς, όχι μόνο των Χανίων αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.