Το περιβάλλον ολόγυρα του κόλπου Orhaniye στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίς στην Τουρκία, με τα καταπράσινα πευκοδάση, τις ζεστές παραλίες και την πεντακάθαρη θάλασσα, αποτελεί ένα όμορφο σκηνικό που προσελκύει πλήθη κόσμου τα καλοκαίρια. Ωστόσο, η περιοχή είναι περισσότερο γνωστή για την παραλία Kizkumu, μια ρηχή αμμουδιά που επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν πάνω στο νερό μέχρι τον κόλπο του Orhaniye.

Ένα αμμώδες μονοπάτι πλάτους δύο μέτρων απλώνεται σε μήκος μεγαλύτερο από μισό χιλιόμετρο, δημιουργώντας ένα ρηχό κρυφό μονοπάτι που πλαισιώνεται από πολύ βαθύτερα νερά. Οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να περπατήσουν τα 600 μέτρα προς την ανοιχτή θάλασσα, μια εικόνα που σε πολλούς θυμίζει την ιστορία του Ιησού με το θαυματουργό περπάτημα στο νερό. Ως εκ τούτου η παραλία είναι ευρέως γνωστή, επίσης, και ως παραλία του Ιησού.

Αλλά το πραγματικό όνομα της περιοχής, Kizkumu, αναφέρεται σε μια άλλη, πιο τραγική ιστορία. Το Kizkumu, λοιπόν, μεταφράζεται ως «η άμμος του κοριτσιού», και αναφέρεται σε μια πριγκίπισσα που ερωτεύτηκε έναν ντόπιο ψαρά, η οποία για να τον βλέπει κρυφά από την οικογένειά της συχνά έβγαινε από το κάστρο χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Αφού ανακαλύφθηκαν οι διαφυγές της πριγκίπισσας, ο πατέρας της, ο βασιλιάς, εξόρισε τον ψαρά πέρα ​​από τη θάλασσα, επιτρέποντας, ωστόσο, στην πριγκίπισσα να επισκέπτεται τον κόλπο για να θρηνήσει την χαμένη αγάπη της. Κάθε φορά που η πριγκίπισσα επισκεπτόταν τον κόλπο μάζευε και από λίγη άμμο στις πτυχές του φορέματος της, την έριχνε στη θάλασσα και μέρα με τη μέρα άρχισε να σχηματίζεται ένα μονοπάτι προς τον εξόριστο ψαρά.

Όταν ο βασιλιάς ανακάλυψε τα σχέδια της κόρης του, διέταξε στους φρουρούς του να την συλλάβουν. Εκείνη έφυγε τρέχοντας στο ατελές μονοπάτι, μέχρι που έπεσε στα βαθιά νερά του κόλπου και πνίγηκε. Η κόκκινη άμμος που περιβάλλει το μονοπάτι λέγεται ότι είναι χρωματισμένη από το αίμα της πριγκίπισσας.

Στην άκρη της παραλίας, καθώς το μονοπάτι αρχίζει να απλώνεται στα βαθιά νερά του κόλπου, υπάρχει ένα γλυπτό της πριγκίπισσας που κοιτάζει στον ορίζοντα απέναντι από τη θάλασσα, με μία μικρή ποσότητα άμμου στην χούφτα της.