Ο τίλος που θα μπορούσε να δοθεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία θα ήταν «εκεί που το ανατολικό ζεν, συναντά την τραχιά και άγρια, φυσική ομορφιά της Δύσης». Ίσως στην πιο υπερβολική εκδοχή του. Η απίστευτη εικόνα που βλέπετε συναντάται στη Νεβάδα, σε ένα βράχο στις όχθες της λίμνης Ταχόε, όπου φύονται τέσσερα μικρά δέντρα μπονσάι.

Η Ταχόε, κατά μήκος του Route 28 στη Νεβάδα, είναι μια απέραντη, μεγαλοπρεπής και κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή λίμνη. Μέσα στην ταπεινή ομορφιά του τοπίου της, ένα βραχώδες σημείο στην ακτή της δίνει την ευκαιρία σε εκείνον που θα αντικρίσει από κοντά αυτό το μοναδικό μέρος -ή έστω θα έχει την τύχη να παρατηρήσει τις εν λόγω φωτογραφίες- να «γιορτάσει» κάτι που αν και απλό, εκ πρώτης όψης, μοιάζει στην κυριολεξία μαγικό. Το μεγαλείο της φύσης.

Η λίμνη Ταχόε στα ψηλά βουνά της Σιέρα Νεβάδα, είναι μια τεράστια λίμνη με γαλαζοπράσινα, σαν πισίνας, νερά. Είναι τόσο βαθιά, μάλιστα, που -πρόκειται για τη δεύτερη βαθύτερη αλπική λίμνη στις ΗΠΑ- στο βάθος της χωράει ακόμη και ένα κτήριο 150 ορόφων!

Στα μισά της διαδρομής μεταξύ Hidden Beach και Sand Harbour, συναντάται, λοιπόν ένας μεγάλος βράχος με τέσσερα μικρά δέντρα μπονσάι που μεγαλώνουν μέσα σε μια ρωγμή στην κορυφή του. Γεγονός στο οποίο οφείλει και την ονομασία του «Βράχος Μπονσάι».

Η σχετικά εύκολη πρόσβαση του σημείο από το δρόμο, έχει αναδείξει το μέρος σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, με τους λάτρεις της φωτογραφίας να σπεύδουν να φωτογραφίσουν το μοναδική αυτό φυσικό σκηνικό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με τις φωτογραφίες να κάνουν το γύρο του κόσμου, τουλάχιστον στους ψαγμένους ταξιδιώτες και τους λάτρεις της φύσης, τα τέσσερα αυτά μικρά δέντρα έχουν μετατραπεί σε σημείο αναφοράς για τη λίμνη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αιωνόβια τέχνη των μπονσάι στο ευρύ κοινό.

Αψηφώντας τις όποιες πιθανότητες επιβίωσης, έχουν καταφέρει να πετύχουν το ακατόρθωτο, να αναπτυχθούν μέσα στο βράχο χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μπονσάι για την ανάπτυξή τους.

Μάλιστα, ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Μαρκ Τουέιν είχε αναφερθεί στη λίμνη Ταχόε στα ταξίδια του στην Άγρια Δύση γράφοντας χαρακτηριστικά «Ο αέρας εκεί πάνω στα σύννεφα είναι πολύ καθαρός και αγνός, γεμάτος και νόστιμος. Και γιατί δεν πρέπει να είναι; -είναι ο ίδιος που αναπνέουν οι άγγελοι», δικαιολογώντας και με το παραπάνω το απίστευτο αυτό σκηνικό.