Η πιο πρόσφατη ξενοδοχειακή άφιξη στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά, καθώς από μόνη της αποτελεί μια ολόκληρη κατηγορία.

Το ξενοδοχείο Dolce by Wyndham Hanoi Golden Lake, τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Wyndham, δεν δίνει την εντύπωση ότι απλώς λάμπει. Αλλά λάμπει στην κυριολεξία. Και μάλιστα αυτό που λάμπει δεν είναι κάποιο τέχνασμα, αλλά χρυσός!

Προσφέροντας στους επισκέπτες του ανέσεις παγκόσμιας κλάσης, σε μια προνομιακή τοποθεσία με εκπληκτική θέα τόσο στη λίμνη Giang Vo, όσο και στην πόλη, αυτό που το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ανόι, είναι το γεγονός ότι, σχεδόν, εξ’ ολοκλήρου είναι επικαλυμμένο με επιμετάλλωση χρυσού.

Το πρώτο επίχρυσο ξενοδοχείο του πλανήτη, λοιπόν, καλύπτεται από πάνω προς τα κάτω με το φωτεινό και τολμηρό αυτό πολύτιμο μέταλλο, μοιάζοντας σαν να έχει πάρει το άγγιγμα του μυθικού Βασιλιά Μίδα.

Ωστόσο, πολύ εύλογα γεννάται το ερώτημα, αν πέρα από την άκρως εκκεντρική και εντυπωσιακή εξωτερική όψη του ξενοδοχείου, η οποία γίνεται ιδιαιτέρως φανταχτερή και απαστράπτουσα όταν την χτυπά το φως του ήλιου, υπάρχει κάτι άλλο που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του πελάτη.

Είναι γεγονός ότι και στο εσωτερικό του το 5* ξενοδοχείο διαθέτει πληθώρα άλλων επίχρυσων αντικειμένων. Από τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια, ακόμη και φαγητό με φύλλα χρυσού, μέχρι τις λεπτομέρειες στα μπάνια των δωματίων (μπανιέρες, καθρέφτες, καθίσματα τουαλέτας), η λαμπερή πολυτέλεια του ξενοδοχείου είναι πανταχού παρούσα. Ακόμη και η πισίνα υπερχείλισης στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και το πολυτελές λόμπι είναι διακοσμημένα με άφθονο χρυσό.

Και αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς, ίλιγγο προκαλεί το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε ένας τόνος χρυσού για την επικάλυψη της εξωτερικής όψης του ξενοδοχείου, 5.000 τετραγωνικά μέτρα χρυσών πλακιδίων χρησιμοποιούνται για να κοσμήσουν το εσωτερικό του Dolce, ενώ το συνολικό κόστος για την δημιουργία του άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων!

Εκτός από όλον αυτόν το χρυσό, ωστόσο, το ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο εντυπωσιάζει με μια σειρά από εξίσου πολυτελείς ανέσεις. Ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα στο Ανόι, σε συνδυασμό με το υπέροχο σπα του ξενοδοχείου εξασφαλίζουν την ευεξία των επισκεπτών. Επιπλέον, υπάρχει η λαμπερή πισίνα υπερχείλισης, και τέλος, με όχι λιγότερο από πέντε διακεκριμένα μπαρ και εστιατόρια, η επιλογή του ξενοδοχείου τόσο για ποτό, όσο και δείπνο είναι εξαιρετική, ιδανική για έναν… βασιλιά ή βασίλισσα.

Ενώ θα περίμενε, λοιπόν, κανείς η διαμονή στο ολόχρυσο ξενοδοχείο του Ανόι να είναι απλησίαστη, η τιμή ανά διανυκτέρευση ξεκινά από τα 250 δολάρια, καθώς οι ιθύνοντες του Dolce επιθυμούν το δημιούργημά τους να είναι σχετικά προσιτό στο ευρύ κοινό.