Ο διάσημος ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet, σε πείσμα των καιρών, δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες τη λίστα με τις 10 κορυφαίες ταξιδιωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσει κάποιος έστω και μία φορά στην ζωή του.

Και μπορεί το 2020 να είνα μια δύσκολη χρονιά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε, ακόμη και νοητά, σε ονειρικούς μακρινούς προορσιμούς.

Από επιβλητικά βουνά και τροπικά δάση, μέχρι αρχαίες πόλεις και εξωτικούς παραδείσους, η λίστα του Lonely Planet τα συμπεριλαμβάνει όλα, δίνοντας την δυνατότητα στους αναγνώστες του να πάρουν ιδέες και έμπνευση για μελλοντικά ταξίδια, όταν οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

Στην κορυφή όλων βρίσκεται η εξερεύνηση της αρχαίας πόλης της Πέτρας, στην Ιορδανία, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, η οποία το 2007 συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα Επτά Νέα Θαύματα του Κόσμου.

Λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία

Ακολουθεί η πεζοπορία πάνω στη λίμνη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι στη Βολιβία, ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιοσημείωτα σημεία σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, αν όχι σε όλη τη γη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο ξηρή λίμνη, η οποία καταλαμβάνει 10.582 τ.μ. και βρίσκεται στο υψίπεδο των Άνδεων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βολιβίας. Την εποχή των βροχών η λίμνη αντικατοπτρίζει τον ουρανό, δίνοντας την εντύπωση στον επισκέπτη ότι περπατά πάνω σε έναν γιγάντιο καθρέφτη.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται από την ανακάλυψη των εντυπωσιακών ναών Άνγκορ Βατ στην Καμπότζη. Το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας αποτέλεσε ιερό τόπο πολλών θρησκειών, ενώ η θέασή του προκαλεί δέος στον επισκέπτη.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Lonely Planet:

  1. Πέτρα, Ιορδανία
  2. Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, Βολιβία
  3. Άνγκορ Βατ, Καμπότζη
  4. Καταρράκτες Ιγκουασού, σύνορα Αργεντινής- Βραζιλίας
  5. Λίμνη Μπλεντ, Σλοβενία
  6. Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν, ΗΠΑ
  7. Δέλτα Οκαβάνγκο, Μποτσουάνα
  8. Βράχος Ουλουρού, Αυστραλία
  9. Νησιά Γκαλαπάγκος
  10. Annapurna, Νεπάλ
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.