Είναι γεγονός ότι καθένα από τα δεκάδες και υπέροχα ελληνικά νησιά έχει την δική του γοητεία. Ωστόσο, κατά κοινή ομολογία, κάποια από αυτά χαρακτηρίζονται πιο ρομαντικά, αποτελώντας ιδανική επιλογή για αποδράσεις με το έτερον ήμισυ.

Τα 7 πιο ρομαντικά από αυτά, λοιπόν, ανέδειξε πριν από δύο ημέρες και το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller, σε ένα αφιέρωμα που «ξεχειλίζει» από ηλιοβασιλέματα, ατμοσφαιρικά σοκάκια, γοητευτικές Χώρες, απομονωμένες ακρογιαλιές και γραφικά εκκλησάκια.

Πρώτη στη λίστα του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού φιγουράρει η Ύδρα, με αμέτρητους ποιητές, καλλιτέχνες και μποέμ ταξιδιώτες να την επιλέγουν για την γραφικότητα που την χαρακατηρίζει.

Απολλωνία, Σίφνος

Δεύτερη συναντάται η Σίφνος, με το χαρακτηριστικό Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής να μοιάζει ότι «αναδύεται» από τη θάλασσα και ακολουθούν τα Κουφονήσια (!), από τους προορισμούς που δεν περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα τέτοιο αφιέρωμα.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Τήνος με τα υπέροχα γραφικά χωριά που κλέβουν τις εντυπώσεις, ενώ η πεντάδα ολοκληρώνεται από την κουκλίστικη και μικροσκοπική Σύμη, με τον αμφιθεατρικά χτισμένο οικισμό της να μοιάζει με ζωγραφιά.

Σύμη

Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο αφιέρωμα, καθώς για πολλούς είναι το πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας με το φημισμένο ηλιοβασίλεμά της να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Τέλος, η Πάτμος έκλεψε τις καρδιές της συντάκτριας του άρθρου με την άκρως ρομαντική και αβίαστα κοσμοπολίτικη Χώρα της, μία από τις ομορφότερες τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και στις Κυκλάδες.