Ένα απόκοσμο και πανέμορφο τοπίο κοντά στον Κάβο Μαλιά αποκαλύπτεται στους επισκέπτες της περιοχής. Ο λόγος για το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Ισμαήλ Χακί, που βρίσκεται βυθισμένο κοντά σε ένα από τα πιο επικίνδυνα ακρωτήρια της Ελλάδας.

Το σημείο όπου βρίσκεται το βυθισμένο κουφάρι του πλοίου είναι σκεπασμένο με κατάλλευκη άμμο, η οποία σε συνδυασμό με το υπέροχο τιρκουάζ χρώμα των νερών της θάλασσας, δημιουργεί ένα άκρως μαγευτικό αποτέλεσμα.

Στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, λοιπόν, κοντά στον Κάβο Μαλιά, στη Λακωνία, βρίσκεται βυθισμένο ένα τούρκικο πλοίο 30 μέτρων, που μετέφερε περίπου 580 τόνους σιδηρομετάλλευμα. Βυθίστηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1978 για άγνωστους λόγους μέχρι σήμερα, σε βάθος 12 μέτρων και σε απόσταση σχεδόν 100 μέτρων από την ακτή.

Σύμφωνα με την ιστορία το πλήρωμα του πλοίου σώθηκε από την παρατηρητικότητα ενός βοσκού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην Αγία Μαρίνα, ανάβοντας φωτιά στην μοναδική αμμώδη παραλία της περιοχής και κατευθύνοντας έτσι τους ναυαγούς στο σημείο, σώζοντάς τους από τα βράχια του Κάβο Μαλιά. Οι διασωθέντες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την σωτηρία τους από τον βοσκό, χάρισαν την βάρκα τους στους αγρότες της περιοχής.

Επειδή η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά δύσκολη, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απολαύσετε τα εκπληκτικά πλάνα του youtuber haanity και να παρατηρήσετε το μοναδικό αυτό σκηνικό του ναυαγίου από ψηλά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.