Η παραλία στην Κίμωλο με τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά

Κολυμπήστε στα υπέροχα νερά, στα Πράσσα – Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:08
30/06/2020
Η παραλία στην Κίμωλο με τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά
1
loading

Στα δυνατά «χαρτιά» της Κιμώλου συγκαταλέγονται κάποιες από τις πιο ωραίες παραλίες των Κυκλάδων, ανάμεσα στις οποίες και τα Πράσα ή Πράσσα, κατά κοινή ομολογία η ωραιότερη και δημοφιλέστερη του νησιού.

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα, σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τη Χώρα και 8 χλμ. από το λιμάνι του νησιού, και διακρίνεται για την λευκή, χοντρή άμμο, τα υπέροχα γαλαζοπράσινα, σαν ψεύτικα νερά και την θέα που σου μένει στο μυαλό.

Το άκρως αξιόλογο που συμβαίνει στην ακτή Πράσα, είναι το γεγονός ότι λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, με τα βιβλία της να φιλοξενούνται σε καταλλήλως διαμορφωμένη βάρκα, μια δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands» –στόχος της δημιουργίας του η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

Τέλος, στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Κιμωλος

    Απο τον Κίμωλο σύζυγο τής Σίδης πού ήταν θυγατέρα τού Ταύρου τού πρώτου οικιστου τής Κιμώλου. Παλαιότερα λεγόταν Εχινουσα . Ακολουθούσε πάντοτε τις τύχες τής Μήλου πλήρωνε φόρο υποτελείας στην Αθήνα και υποδουλώθηκε με τη σειρά στούς Φράγκους Τούρκους πάλι Φράγκους πάλι Τούρκους ως την απελευθέρωσή της .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει