Μία άγνωστη και ερημική παραλία στη Βόρεια Εύβοια αποτελεί το μυστικό καταφύγιο των ερωτευμένων, καθώς για να την προσεγγίσει κανείς θα πρέπει να μπει σε αρκετό κόπο.

Ο λόγος για την ακρογιαλιά του Αγίου Βασιλείου, πολύ κοντά στην τεράστια και δημοφιλή παραλία της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια. Προσβάσιμη από χωματόδρομο και περπάτημα περίπου 15 λεπτών από την κοντινότερη άσφαλτο ή 30 λεπτών από το λιμανάκι της Αγκάλης, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί αποτελεί καταφύγιο.

Πρόκειται για μια διπλή, μικροσκοπική παραλία, με το θετικό χαρακτηριστικό ότι όταν στη μία πλευρά έχει κύμα, στην άλλη επικρατεί νηνεμία. Το ερημικό τοπίο της εντυπωσιάζει τον επισκέπτη που θα καταφέρει να την προσεγγίσει, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας αποζημιώνουν και με το παραπάνω όσους φτάνουν μέχρι εδώ.

Από το σημείο που αφήνει κανείς το αυτοκίνητο ξεκινά ανώμαλος χωματόδρομος, ο οποίος στη συνέχεια δίνει την θέση του σε ένα απότομο μονοπάτι. Η θέα, ωστόσο, προς την ακρογιαλιά είναι πραγματικά εκπληκτική. Λόγω της δύσκολης προσβασιμότητας επιλέγεται, κυρίως, από νεαρά ζευγάρια, ενώ δεν ενδείκνυται για οικογένειες με παιδιά, εκτός αν προσεγγιστεί μόνο δια θαλάσσης.

Απολαύστε τα πλάνα που εξασφάλισε ο youtuber haanity και ανακαλύψτε ακόμη μία μυστική και πανέμορφη γωνιά της χώρας μας.