Χτισμένο κατά τον 16ο αιώνα από γενοβέζους στρατιώτες σε ένα από τα επτά νησάκια της Τοσκάνης, το Forte San Giorgio αναδύθηκε ξανά τα τελευταία χρόνια ως luxury τουριστικός προορισμός.

Το παλιό φρούριο και βίλα τεραστίων διαστάσεων σήμερα επιβλέπει το αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, έχοντας υποστεί δραστική ανακαίνιση που κράτησε μια ολόκληρη δεκαετία.

Πλέον έχει 11 υπνοδωμάτια και 10 μπάνια, που ανοίγονται σε ένα τεράστιο εσωτερικό 3.500 σχεδόν τετραγωνικών μέτρων!

Πρόκειται ουσιαστικά για πέντε κτίρια, όλα τους με τοιχογραφίες εποχής και βενετσιάνικα πατώματα.

Η καρδιά του σπιτιού είναι η Piazzetta, εκεί που φιλοξενείται η ευρύχωρη κουζίνα, σχεδιασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Riccardo De Pra, και προσφέρει γεύματα από τον προσωπικό σεφ σε 20 ανθρώπους.

Οι ως και 21 ένοικοι κάθε φορά απολαμβάνουν τη θέα στους τέσσερις εξωτερικούς χώρους, χαίρονται τις δύο πισίνες που επιβλέπουν τη θάλασσα ή επιδίδονται σε δραστηριότητες και αθλήματα. Στον ίδιο χώρο, πάντα.

Το φρούριο έχει ζήσει πολέμους και επιδρομές, ήταν άλλοτε στα χέρια των Γάλλων και των Βρετανών και στέκεται σήμερα ως υπενθύμιση τόσο της γεωπολιτικής σπουδαιότητάς του, όσο και της μεγάλης αρχιτεκτονικής του παρελθόντος.

Το φρούριο είναι διαθέσιμο μέσω του λονδρέζικου ταξιδιωτικού Thinking Traveller, με τιμές ανά εβδομάδα που κυμαίνονται μεταξύ 24.560-51.440 ευρώ, ανάλογα τη σεζόν…