Η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe κατέρρευσε, δύο μήνες μετά το κυβερνητικό σχέδιο διάσωσής της.

Η κακή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, που έκανε το 40% των εσωτερικών πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δέχτηκε το τελειωτικό χτύπημα από τον κορονοϊό καθώς οι κρατήσεις σημείωσαν μεγάλη πτώση σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.

Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι η εταιρεία μπαίνει σε καθεστώς πτώχευσης και κάλεσε όσους πολίτες έχουν κλείσει εισιτήρια με την Flybe να μην πάνε στο αεροδρόμιο.

Ο γενικός διευθυντής Μαρκ Άντερσον είπε ότι η εταιρεία έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποφευχθεί η κατάρρευση, αλλά δεν κατάφερε να υπερνικήσει τα σημαντικά χρηματοδοτικά εμπόδια.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γκραντ Σαπς εξέφρασε μέσω tweet τη λύπη του για την εταιρεία που εξυπηρέτησε τόσους επιβάτες τα τελευταία 40 χρόνια στη Βρετανία και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με άλλες αεροπορικές για να μην υπάρξουν προβλήματα στις αερομεταφορές. Στην εταιρεία απασχολούνταν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τους Financial Times η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει δάνειο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία καθώς δεν πληρούσε τα κριτήρια.