«Ακραία κατασκευαστική, ακραία πολυτέλεια», έτσι προλογίζει τον εαυτό του ένα σαλέ που φέρνει την τρυφή εκεί όπου θα περίμενες λιγότερο, στους απομονωμένους παγετώνες της Αλάσκα.

Το Sheldon Chalet είναι το έργο ζωής του Don Sheldon, του περίφημου αεροπόρου και εξερευνητή που εγκαινίασε εκεί στη δεκαετία του 1950 τις προσγειώσεις πάνω σε παγετώνες.

Το ξενοδοχείο που φέρει το βαρύ όνομα του εξερευνητή της Αλάσκα βρίσκεται τρυπωμένο σε απάτητες και απροσπέλαστες βουνοκορφές, σε υψόμετρο 1.830 μέτρων και μόλις 16 χιλιόμετρα μακριά από τη διάσημη κορυφή του Denali, το ψηλότερο σημείο της Βόρειας Αμερικής, στα 6.190 μέτρα.

Το Sheldon Chalet είναι ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο φτιαγμένο πάνω στη μεγαλειότητα ενός παγετώνα, μια πραγματική περιπέτεια μετά το τελευταίο ανθρώπινο σύνορο του κόσμου.

Όσο για την αδιατάρακτη ηρεμία, είναι κι αυτή μέρος της σαγήνης του ξενοδοχείου, καθώς εκεί φτάνεις αποκλειστικά με το ιδιωτικό ελικόπτερο της εταιρίας για να απολαύσεις το φαντασμαγορικό σόου του Βόρειου Σέλατος.

Η όλη κατασκευή του λογίζεται το λιγότερο αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό θαύμα, καθώς το οίκημα διαθέτει, κόντρα σε κάθε πιθανότητα, πόσιμο νερό, ηλεκτρισμό, θέρμανση και φαγητό από τους γνωστότερους σεφ παγκοσμίως. Και μια ενημερωμένη κάβα που θα ντρόπιαζε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Μέσα σε όλα, είναι και οι exclusive δραστηριότητες που απολαμβάνεις εκεί, όπως η εξερεύνηση παγετώνων με πεπειραμένους οδηγούς, αλλά και η επίσκεψη στην ορεινή καλύβα που είχε φτιάξει εκεί το 1966 ο περιβόητος εξερευνητής, μέρος σήμερα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αλάσκα…