Οι δέκα κορυφαίες, ευρωπαϊκές χώρες που συνδυάζουν εργασία με ποιοτικό επίπεδο ζωής

Σε ποια θέση κατατάσσεται η Ελλάδα


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
9:07
19/03/2019
Οι δέκα κορυφαίες, ευρωπαϊκές χώρες που συνδυάζουν εργασία με ποιοτικό επίπεδο ζωής
5
loading

Τη λίστα με τις 24 ευρωπαϊκές χώρες που παρέχουν στους κατοίκους τους μια ισορροπημένη «σχέση» εργασίας και ποιότητας ζωής δημοσίευσε το TotallyMoney, ένα βρετανικό οικονομικό site.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις αναφορικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με δημοφιλείς χώρες της Γηραιάς Ηπείρου να τις ακολουθούν.

Παράγοντες όπως οι μέσες ώρες εργασίας ανά ημέρα, ο ελεύθερος χρόνος που αφιερώνεται σε δραστηριότητες αναψυχής αλλά και το σύνολο των αργιών κατά την διάρκεια του χρόνου, αποτέλεσαν και τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία της κάθε χώρας που επεξεργάστηκαν οι ιθύνοντες, έτσι ώστε να οδηγήσουν στην τοπ 24άδα.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, φιγουράρει, η Δανία καθώς οι ώρες αναψυχής (8,8) ημερησίως υπερβαίνουν τις εργασιακές (6,6). Κάτι που δεν εντυπωσίασε τους ιθύνοντες, αν αναλογιστεί κανείς ότι σύμφωνα με την U.S. News & World Report πρόκειται για την καλύτερη χώρα για να μεγαλώσει κανείς τα παιδιά του.

Η Σουηδία ακολουθεί στη δεύτερη θέση με όλες τις εταιρείες να έχουν καθιερώσει το διάλειμμα για καφέ και γλυκά καθημερινά στις 11.00 (fika στα Σουηδικά), οι συνολικές ετήσιες αργίες να αγγίζουν τις 14 και η άδεια μητρότητας να φτάνει τους 16 μήνες επί πληρωμή.

Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από την Ολλανδία. Παρόλο που οι επίσημες αργίες της χώρας είναι μόλις 9, αυτό αντισταθμίζεται από τις λιγότερες εργασιακές ώρες εβδομαδιαίως συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, φτάνοντας μόλις τις 30,3 ώρες/ εβδομαδιαίως, ενώ θετική είναι και η κοινωνική πολιτική της χώρας αναφορικά με τους νέους γονείς.

Η Ελλάδα κατάφερε να βρεθεί μόλις στην 22η θέση, από τις συνολικά 24 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Δείτε την τελική κατάταξη της έρευνας εδώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Και μετά λένε εμάς τεμπέληδες

  1. avatar Stateless

   Η τεμπελιά δε μετριέται με τις ώρες αλλά με τη παραγωγικότητα.
   Δηλαδή αν ο Γερμανός σε 1 ώρα βγάζει 8 καρβέλια ψωμί και ο Έλληνας σε 8 ώρες 1 καρβέλι, τότε αυτός που το καλοβαρεσε είναι ο Έλληνας που δούλεψε (τάχα μου) 8 ώρες και όχι ο Γερμανός που δούλεψε 1 ώρα.
   Και συ ο ίδιος καμιά φορά θα το έχεις πει \"καλά τι έκανες τόση ώρα, τον....... ?\"

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Δεν ισχύει. Αν εσύ χρησιμοποιείς ξυλοφουρνο για να φτιάξεις ψωμί και ο άλλος ηλεκτρικό φούρνο και οι δύο φουλ 8 ώρες μπορεί να δουλεύετε και εσύ να έχεις παράξει λιγότερο. Ούτε περισσότερο δουλεύουν μέσα στο 8ωρο . Δυστυχώς πλέον έχουμε όλοι πολλούς γνωστούς και φίλους εξωτερικό και ξέρουμε από πρώτο χέρι

    1. avatar Stateless

     Όλοι τα ίδια μηχανήματα παραγωγής πάνω κάτω έχουμε.
     Στα ίδια μηχανήματα χειριστής ήμουνα και στην Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία παράγω πιο πολύ. Ξέρεις γιατί? Γιατί στο εξωτερικό υπάρχει οργάνωση. Στη Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει οργάνωση με αποτέλεσμα να αδρανείς. Αδράνεια =τεμπελιά
     Τώρα για τους υπανάπτυκτους επιχειρηματίες που μου λες, εγώ πιστεύω ότι, όποιος δεν έχει σύγχρονα παραγωγικά μέσα, καλά είναι να αλλάξει δουλειά. Να κάνει μια δουλειά που να έχει τη δυνατότητα να παραγάγει αποτελεσματικά.
     Πολύ απλά.

     1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Αυτό προφανώς εννοώ όχι το τεχνολογικό αλλά το οργανωτικό. Αλλά και πάλι σου λέω δεν νομίζω ότι το δημόσιο τους είναι καλύτερο από εδώ. Έχω γνωστό Γερμανία που μου λέει ότι σε εξωτερικές δουλειές γράφουν παραπάνω υπερωρίες τις οποίες πληρώνονται και τις παίρνουν σε παραπάνω άδεια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει