Το ελληνικό νησί που υποδέχεται την άνοιξη με τουλίπες

Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή το νησί του Αιγαίου «κοκκινίζει»


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
15:24
15/03/2019
Το ελληνικό νησί που υποδέχεται την άνοιξη με τουλίπες
1
loading

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει το όνομα της Μυροβόλου Χίου με τα φημισμένα Μαστιχοχώρια της, στο νότιο τμήμα του νησιού, και τα μαστιχόδεντρά τους καθώς και τους εντυπωσιακούς εορτασμούς του Πάσχα με τον φαντασμαγορικό ρουκετοπόλεμο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο χωριό Βροντάδος.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό στοιχείο της Μυροβόλου Νήσου, άγνωστο για τους περισσότερους, είναι οι αμέτρητες τουλίπες που ανθίζουν στους κάμπους και τα λιβάδια στο νότιο τμήμα της Χίου τις πρώτες μέρες του Μαρτίου και υποδέχονται την άνοιξη με τον πιο όμορφο και πολύχρωμο τρόπο.

Πρόκειται για ένα μοναδικό υπερθέαμα με αμέτρητες, κατακόκκινες τουλίπες να προσφέρουν εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους. Πιο συγκεκριμένα στη Χίο οι τουλίπες ονομάζονται «λαλάδες», μαρτυρώντας κατά κάποιο τρόπο και την προέλευσή τους, καθώς προέρχονται από την περσική λέξη «lale», που σημαίνει τουλίπα και μέσω των τουρκικών μεταφέρθηκε και στην χιώτικη ντοπιολαλά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά δεκατέσσερα διαφορετικά είδη τουλίπας που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, τα τέσσερα από αυτά συναντώνται στις κεντρικές και νοτιοανατολικές περιοχές της Χίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λουλης

    Πανέμορφες τουλίπες σε πανέμορφο νησί!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει