Ανάμεσα σε ολόχρυσα δέντρα και ιαματικές πηγές κρύβεται μια μικρή πόλη που φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά.

Η Σινάια είναι χτισμένη σε υψόμετρο 800 μέτρων στους πρόποδες των Ορέων Bucegi και βρίσκεται 120 χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι.

Το χιονοδρομικό της κέντρο προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών. Το «μαργαριτάρι» των Καρπαθίων μαγεύει τον επισκέπτη με τα κάστρα, τα πάρκα και τις γραφικές τοποθεσίες που ενδείκνυνται για πεζοπορία και σκι.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μοναστήρι Σινάια, κτίσμα του Μιχαήλ Καντακουζηνού. Αποτελείται από μια μεγάλη ορθόδοξη εκκλησία που χρονολογείται από το 1695 και μια μικρότερη που χτίστηκε το 1846. Δίπλα στην μικρή εκκλησία φιλοξενείται το Ιστορικό Μουσείο της πόλης.

Η ορεινή πόλη – θέρετρο είναι γνωστή για το παλάτι Peles που κατασκευάστηκε μεταξύ 1873 και 1883 και βρίσκεται στη μεσαιωνική οδό που συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Βλαχία.

Αποτέλεσε την κατοικία διαφόρων μοναρχικών οικογενειών της χώρας και μπορεί να επισκεφθεί κανείς και τα 160 δωμάτια του. Το εντυπωσιακό εσωτερικό του είναι διακοσμημένα με έργα ζωγραφικής, αγάλματα και βιτρό παράθυρα. Κοντά στο κάστρο βρίσκεται και ένα μικρότερο, το κάστρο Pelişor σε στυλ Αρ Νουβό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Σινάια / Ρουμανία

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Λέου (4,66 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για το Οτοπένι είναι 1 ώρα και 35 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από το Οτοπένι φτάνει κανείς στη Σινάια οδικώς σε 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.