Η μητρόπολη της δυτικής Γαλλίας είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ερντρ και Λίγηρα και ακροβατεί ανάμεσα στο χθες και το αύριο.

Η Νάντη αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα του Ιούλιου Βερν που τον ενέπνευσε να γράψει και τον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες». Έχει χαρακτηριστεί και ως το «νέο Παρίσι», καθώς ξεχωρίζει για την πλούσια εικαστική δραστηριότητα και για τη δημιουργικότητά της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το επιβλητικό Κάστρο των Δουκών της Βρετάνης, ένα γοτθικό μέγαρο του 15ου που αποτελεί ορόσημο της πόλης και φιλοξενεί το ιστορικό μουσείο, καθώς και τον Κήπο των Φυτών, μια όαση πρασίνου με χιλιάδες είδη λουλουδιών.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών φιλοξενεί μεταξύ άλλων αριστουργήματα του Ρούμπενς, του Ρενουάρ, του Σαγκάλ, του Πικάσο, του Καντίνσκι και του Μονέ. Σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα ξεδιπλώνεται η αστείρευτη φαντασία του Ιούλιου Βερν. Στο μουσείο ο επισκέπτης θα δει από κοντά μακέτες από φουτουριστικές μηχανές, σκίτσα, χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα του λογοτέχνη.

Το Les Machines de L’Iles είναι ένα θεματικό πάρκο και βρίσκεται στο νησάκι στη μέση του Λίγηρα που φιλοξενούσε κάποτε τα ναυπηγεία της πόλης. Κύριο αξιοθέατο αποτελεί ο γιγάντιος μηχανικός ελέφαντας ύψους 12 μέτρων που αλωνίζει το νησί.

Κάθε φθινόπωρο πραγματοποιείται το Les Utopiale, ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στην επιστημονική φαντασία στο Συνεδριακό Κέντρο της Νάντης.

Κατά μήκος της όχθης φιλοξενείται μια μόνιμη συλλογή έργων μοντέρνας τέχνης, όπου ξεχωρίζουν τα τεράστια «δαχτυλίδια» των Daniel Buren και Patrick Bouchin που τη νύχτα φωτίζονται εντυπωσιακά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Νάντη / Γαλλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση διαρκεί 3 ώρες και 35 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες από τη  Θεσσαλονίκη με πτήση ανταπόκρισης μέσω Βιέννης και Βρυξελλών.