Για πρώτη φορά τα τελευταία 4.000 χρόνια κάποιοι τυχεροί μπορούν να καταλύσουν, για μία μόνο βραδιά, σε ένα από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου: το Σινικό Τείχος.

Χτιζόταν επί αιώνες για να προστατεύσει τις διάφορες δυναστείες της Ουράνιας Αυτοκρατορίας από τις επιδρομές των νομάδων Μογγόλων και σήμερα προσελκύει επισκέπτες από όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Σε ένα τμήμα του Τείχους έχει δημιουργηθεί μια κρεβατοκάμαρα, με θέα 360 μοιρών, προσφέροντας το καταλληλότερο σημείο για να αφεθεί κάποιος στη μαγεία του φεγγαριού και των άστρων. Το δειλινό, ο επισκέπτης θα παρακαθίσει σε γκουρμέ δείπνο με πολλά πιάτα, κάθε ένα εκ των οποίων αντιπροσωπεύει και μία από τις πολλές συνιστώσες της κινεζικής κουλτούρας. Με την ανατολή του ήλιου, ο τυχερός θα έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί στην εξοχή και να κάνει μια περιήγηση στο ίδιο το Τείχος, ακούγοντας από το στόμα των επίσημων ιστορικών επεξήγηση της κληρονομιάς του, της ιστορίας του και της λειτουργίας του ως μέτρου προστασίας από τις εισβολές από τον Βορρά. Θα μπορεί, επιπλέον, να πάρει μια γεύση της κινεζικής τέχνης χάραξης σφραγίδων και της κινεζικής καλλιγραφίας.

Αυτή η εμπειρία προσφέρεται από το AirBnb China, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι τέσσερις τυχεροί θα επιλεγούν μέσω ενός διαγωνισμού ο οποίος λήγει στις 11 Αυγούστου. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, να στείλει στον ιστότοπο του AirBnb China απάντηση στην ερώτηση για ποιον λόγο πιστεύει ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να σπάσουμε τα πολιτισμικά φράγματα και πώς θα οικοδομούσατε καινούργιες σχέσεις και συνδέσμους ανάμεσα στις διάφορες κουλτούρες».

«Είμαστε τόσο υπερήφανοι που συμμετέχουμε σ’ αυτή την πραγματικά συλλογική προσπάθεια να αναδείξουμε ένα τέτοιο απίστευτο τοπόσημο που σήμερα χρησιμεύει για να ενώσει ανθρώπους αντί να τους χωρίσει» τονίζει ο Nathan Blecharczyk, ιδρυτής και πρόεδρος του AirBnb China.