Η Ryanair ανακοίνωσε ότι μειώνει το στόλο της στο Δουβλίνο από 30 σε 24 αεροσκάφη για τη χειμερινή περίοδο του 2018, θέτοντας σε κίνδυνο 300 θέσεις εργασίας, όπως μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

Τα έξι αεροσκάφη θα μεταφερθούν στην πολωνική εταιρία τσάρτερ του ιρλανδικού αερομεταφορέα, που σύμφωνα με την Ryanair καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η Ryanair έκανε λόγο για μείωση των κρατήσεων και των τιμών των εισιτηρίων στην Ιρλανδία, εν μέρει εξαιτίας των πρόσφατων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων των Ιρλανδών πιλότων.

Σε περίπου 100 πιλότους και 200 άτομα από το προσωπικό καμπίνας επιδόθηκαν ειδοποιήσεις 90 ημερών. Η εταιρία ανέφερε ότι οι υπηρεσίες τους «ίσως να μην είναι απαραίτητες μετά τις 28 Οκτωβρίου», προσθέτοντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης στην Πολωνία και ενδεχομένως σε άλλες χώρες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι περικοπές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ryanair ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου επλήγησαν από το υψηλότερο μισθολογικό κόστος καθώς η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με απεργίες από το προσωπικό της για μισθολογικά και άλλα ζητήματα.

Η Ryanair βρίσκεται ενώπιον περισσότερων απεργιών. Το προσωπικό καμπίνας στην Ισπανία την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο απεργία, οδηγώντας στην ακύρωση 600 πτήσεων.