Πλούσια φυσικά τοπία, παραδοσιακά λευκά σπίτια και γραφικά στενά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό προορισμό στην Ισπανία.

Η Ουέλβα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Ουέλβας και η πόλη από την οποία το 1492 ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι, προς την άγνωστη τότε Αμερική, ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Ολόκληρη η πόλη είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν αφού υπάρχουν πολλά μουσεία τα οποία παρουσιάζουν την ζωή του και τις εξερευνήσεις του. Την πόλη τη διασχίζουν δυο μεγάλοι ποταμοί, ο Γουαδιάνα και ο Γουαδαλκιβίρ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου υπάρχουν πολλά εκθέματα φοινικικής και ελληνικής προελεύσεως, καθώς επίσης και τοιχογραφίες από την ζωή του Χριστόφορου Κολόμβου.

Στην πόλη εδρεύει η Ρεκρεατίβο Ουέλβα, ο παλαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας. Το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο είναι το Monumento a la Fe Descubridora, ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου το οποίο βρίσκεται στην Punta del Sebo.

Το Santuario de Nuestra Señora de la Cinta είναι ο ναός στον οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος προσευχόταν πριν αναχωρήσει για τα ταξίδια του.

Στην πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο το Carnaval Colombino ή Carnaval de Huelva το οποίο χρονολογείται από το 1863 και στις 3 Αυγούστου το Fiestas Colombinas αφιερωμένο στον Χριστόφορο Κολόμβο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΟυέλβα / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού μέσω Ρώμης για Μάλαγα είναι 5 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από τη Μάλαγα φτάνετε στην Ουέλβα με τρένο σε 3 ώρες και 35 λεπτά περίπου.

ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.