Πλούσια φυσικά τοπία, παραδοσιακά λευκά σπίτια και γραφικά στενά συνθέτουν ένα ειδυλλιακό προορισμό στην Ισπανία.

Η Ουέλβα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας της Ουέλβας και η πόλη από την οποία το 1492 ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι, προς την άγνωστη τότε Αμερική, ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Ολόκληρη η πόλη είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν αφού υπάρχουν πολλά μουσεία τα οποία παρουσιάζουν την ζωή του και τις εξερευνήσεις του. Την πόλη τη διασχίζουν δυο μεγάλοι ποταμοί, ο Γουαδιάνα και ο Γουαδαλκιβίρ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου υπάρχουν πολλά εκθέματα φοινικικής και ελληνικής προελεύσεως, καθώς επίσης και τοιχογραφίες από την ζωή του Χριστόφορου Κολόμβου.

Στην πόλη εδρεύει η Ρεκρεατίβο Ουέλβα, ο παλαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της χώρας. Το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο είναι το Monumento a la Fe Descubridora, ένα άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου το οποίο βρίσκεται στην Punta del Sebo.

Το Santuario de Nuestra Señora de la Cinta είναι ο ναός στον οποίο ο Χριστόφορος Κολόμβος προσευχόταν πριν αναχωρήσει για τα ταξίδια του.

Στην πόλη διοργανώνεται κάθε χρόνο το Carnaval Colombino ή Carnaval de Huelva το οποίο χρονολογείται από το 1863 και στις 3 Αυγούστου το Fiestas Colombinas αφιερωμένο στον Χριστόφορο Κολόμβο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑΟυέλβα / Ισπανία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού μέσω Ρώμης για Μάλαγα είναι 5 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 30 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από τη Μάλαγα φτάνετε στην Ουέλβα με τρένο σε 3 ώρες και 35 λεπτά περίπου.

ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΟΥΕΛΒΑ ΙΣΠΑΝΙΑ