Πολύχρωμα σπιτάκια «σκαρφαλωμένα» στο λόφο, με θέα τα κρυστάλλινα νερά της ιταλικής Ριβιέρας.

Η μικρή πόλη Αμάλφι που δεσπόζει στον κόλπο της Τυρρηνικής θάλασσας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ιταλίας. Βρίσκεται στην περιφέρεια της Καμπανίας, στην επαρχία του Σαλέρνο και κατά τη δεκαετία του ’60, ο κοσμοπολiτικος αέρας φυσούσε δυνατά στην ακτή Αμάλφι.

Η ομώνυμη ακτή ή Costiera Amalfitana, όπως λέγεται στα ιταλικά, αποτελεί μια δαντελωτή ακτογραμμή που έχει χαρακτηριστεί από το 1997 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ο –σαν αιωρούμενος– δρόμος 163 ή Amalfitana καλύπτει όλο το μήκος της ακτής και προσφέρει εντυπωσιακή θέα για road trip.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος των λείψανων του σε κρύπτη, τα οποία μεταφέρθηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη, το οπλοστάσιο και το μουσείο Χαρτιού.

Ο ταξιδιώτης θα περπατήσει στα γραφικά στενά και τις πλαγιές που είναι πνιγμένες στο άρωμα των λεμονανθών και θα δοκιμάσει το ονομαστό τοπικό λικέρ από λεμόνι, το λιμοντσέλο.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

amalfimap

 

Αμάλφι / Ιταλία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η πτήση για τη Νάπολη διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Νάπολη φτάνετε στο Αμάλφι με λεωφορείο σε περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά.

ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ

 

ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ ΑΜΑΛΦΙ ΙΤΑΛΙΑ

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.