Η «άγνωστη» λίμνη Βουλιαγμένη

Στενό κανάλι τη συνδέει με τον Κορινθιακό - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:12
18/03/2018
Η «άγνωστη» λίμνη Βουλιαγμένη
6
loading

Μπορεί μόλις ακούμε περί λίμνης Βουλιαγμένης η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό να είναι η ειδυλλιακή μικρή λίμνη της Βουλιαγμένης Αττικής, υπάρχει όμως και η λιγότερη γνωστή -αλλά πολύ όμορφη- συνονόματή της της Κορινθίας.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για λιμνοθάλασσα, που βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λουτρακίου, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στον οικισμό Περαχώρα.

Το βάθος της δεν ξεπερνά τα 40 μέτρα, το μήκος της τα 2 χιλιόμετρα και το πλάτος της το ένα χιλιόμετρο. Η παραλία της είναι αμμώδης και με ένα στενό κανάλι τα νερά της επικοινωνούν με αυτά του Κορινθιακού κόλπου. Από το άνοιγμα αυτό, που δεν ξεπερνά τα 6 μέτρα, η θάλασσα κατηφορίζει μέσα στη λίμνη σχηματίζοντας δίνη.

Λέγεται πως στην αρχαιότητα ονομαζόταν Γοργωπίς, από τη Γόργη, κόρη του Μεγαρέα, που πνίγηκε στην λίμνη.

Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ.

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Μη φάτε έχουμε γλαροσουπα….

  Η παραλία της βρόμικου, (δεν είναι και τόσο άγνωστη βλέπεις) τα χαλίκια όταν μπαίνεις κόβουν σαν ξυράφια. Προτείνω να συνεχίσετε μέχρι τον φάρο, (περίπου 5χλμ. Πιο κάτω), έχει από κάτω ένα πολύ όμορφο αρχαίο λιμανάκι, δεν είναι για μπάνιο, αλλά αξίζει να το δεις.

  1. avatar Λευτερης shephard

   Χαλια, χαλια. Μην παει κανενας... ολοι στις καφετεριες στο λουτρακι.
   (Ο πολυς κοσμος δεν ωφελει τα ομορφα μερη).

  2. avatar Kristen 71

   Προφανώς δεν πήγες στην παραλία, εκεί έχει άμμο...Και είναι πολύ ωραία!!

 2. avatar Θάνος

  Για μηχανή και πικ νικ

 3. avatar Η Ελλάδα είναι όμορφη!!!

  Πολύ ωραία λίμνη!
  Μπράβο βρε παιδιά να βάζετε τέτοια άρθρα για να μαθαίνουμε για τις ομορφιές της Ελλάδας μας!

 4. avatar alexandros 43

  Όμορφος προορισμός και πολύ κοντά στην Αθήνα. Την λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένης) μπορούμε να δούμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=W9hbJJOz6sE σε ένα υπέροχο εναέριο βίντεο. Αρκετα κοντά στην λίμνη Ηραίου (Βουλιαγμένης) υπάρχει ακόμα μία, μικρότερη αλλά πανέμορφη, η Μαυρολίμνη που μπορούμε να δούμε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=QEUIXiM5hLk&t=25s Χαρακτηρισμένος τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους η άλλη λίμνη Βουλιαγμένης που μπορούμε να δούμε από ψηλά εδώ https://www.youtube.com/watch?v=O4I6HQuSQow&t=2s

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει