Χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο όπου ο ποταμός του Αγίου Λαυρεντίου ανοίγει προς τις εκβολές, το Κεμπέκ χρωματίζεται μοναδικά αυτήν την περίοδο του χρόνου, θυμίζοντας πίνακα ζωγραφικής.

Με ιστορία μόλις 400 χρόνων, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Κεμπέκ συνδυάζει γραφικά κτίρια που πνίγονται μέσα στην πλούσια φύση.

Η παλιά πόλη περιτριγυρίζεται από οχυρωματικό τείχος που βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει ανακηρυχθεί  «Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» από την Unesco. Είναι η μοναδική πόλη του Καναδά, όπου επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ξενοδοχείο Château Frontenac, ένα ιστορικό μνημείο που κυριαρχεί ως φιγούρα ανάμεσα στα κτίρια του Κεμπέκ. Ο επισκέπτης θα ανακαλύψει την πόλη περπατώντας στα στενά, δαιδαλώδη δρομάκια με τα μεγάλα πέτρινα κτίρια.

Περίπου 5 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου του Κεμπέκ βρίσκεται το νησί Île d’Orléans, στον ποταμό Saint Lawrence. Έχει χαρακτηριστεί ως ο μικρόκοσμος του παραδοσιακού Κεμπέκ με αγροκτήματα και εκκλησίες που μοιάζουν σαν να έχεις κάνει ταξίδι στο χρόνο στο αγροτικό Κεμπέκ του 18ου αιώνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ

Κεμπέκ / Καναδάς

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο Καναδά (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,46 δολάρια)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 14 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και Μόντρεαλ και 16 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Τορόντο.

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ

ΚΕΜΠΕΚ ΚΑΝΑΔΑΣ